logo
18/04
17/04
16/04
2 ...

Міністр фінансів розкритикувала Нацбанк за зміцнення гривні

31-07-2019 16:541387

Міністр фінансів розкритикувала Нацбанк за зміцнення гривні

Міністр фінансів Оксана Маркарова розкритикувала НБУ за те, що він не робить достатньо зусиль для стримування зміцнення курсу гривні.

Про це вона написала у коментарі під постом нового члена наглядової ради Приватбанку Романа Сульжика, передає «Економічна правда».

«Мінфін про це говорить вже пару місяців в контексті виконання бюджету. Але ми на політику НБУ не впливаємо», – підтримала Маркарова позицію Сульжика, який вважає, що зміцнення гривні можна було використовувати для накопичення резервів, зниження облікової ставки і скасування всіх обмежень на рух капіталу в країні.

Сульжик назвав бездіяльність Нацбанку у стримуванні зростання курсу гривні такою, «яка межує зі злочинною халатністю».

«НБУ проводить повністю незалежну політику. Мінфін налагодив повну координацію з нашого боку. Бюджет публічний, стратегія по боргу публічна, аукціони публічні. Розпис помісячний надано, щоденні звіти казначейства також.

Вибачте, але що ще треба для координації? Купувати валюту для поповнення резервів і таким чином згладжувати коливання - задача НБУ», – відповіла міністр фінансів на зауваження про неузгодженість монетарної та фіскальної політики.

Нагадаємо, що в останні декілька місяців в Україні спостерігається суттєве зміцнення національної валюти.

На 31 липня Нацбанк встановив офіційний курс гривні на рівні 25,08 гривні за долар.

Leopolis.news