logo
23/04
22/04
21/04
20/04
19/04
2 ...

Інспекція ДАБК виявила порушення при реконструкції «Океану», забудовнику світить штраф у 90 тис. грн

01-08-2019 14:142503

Інспекція ДАБК виявила порушення при реконструкції «Океану», забудовнику світить штраф у 90 тис. грн

Інспекція ДАБК у Львові провела перевірку на об’єкті будівництва «Реконструкція будівлі магазину «Океан» на вул. В. Великого, 26А у м. Львові», за результатами якої виявили порушення законодавства у сфері містобудівної діяльності, що проявилося у відхиленні від затвердженої проектної документації при виконанні будівельних робіт шляхом демонтажу зовнішньої стіни з елементами мозаїчного фасаду, що підлягала збереженню.

 

Відтак, порушнику загрожує штраф у розмірі сорока п'яти прожиткових мінімумів для працездатних осіб, інформує прес-служба ЛМР.

«З 18 до 31 липня Інспекція ДАБК у м. Львові провела позапланову перевірку на об’єкті будівництва «Реконструкція будівлі магазину «Океан» на вул. В. Великого, 26А у м. Львові», за результатами якої виявлено порушення законодавства у сфері містобудівної діяльності, що проявилося у відхиленні від затвердженої проектної документації при виконанні будівельних робіт шляхом демонтажу зовнішньої стіни з елементами мозаїчного фасаду, що підлягала збереженню.

За результатами цієї перевірки щодо генерального підрядника будівництва складено протокол про правопорушення у сфері містобудівної діяльності, яке передбачене п. 8 ч.3 ст. 2 Закону України «Про відповідальність за правопорушення у сфері містобудівної діяльності». Порушнику загрожує штраф у розмірі сорока п'яти прожиткових мінімумів для працездатних осіб», – йдеться у повідомленні.

Крім цього, замовнику та генеральному підряднику будівництва видано приписи про зупинення підготовчих та будівельних робіт до моменту усунення виявлених порушень, які, відповідно до положень містобудівного законодавства є обов’язковими до виконання.

«Наразі вказані документи державного архітектурно-будівельного контролю вручено відповідним суб’єктам містобудування та призначено розгляд справи про правопорушення у сфері містобудівної діяльності. Крім цього, в передбачений законодавством строк Інспекція організує перевірку виконання суб’єктами містобудування вимог приписів про зупинення робіт, у разі їх невиконання буде вжито заходів щодо притягнення винних осіб до відповідальності», – розповіли в Інспекції ДАБК у м. Львові.

З 1 липня 2019 року прожитковий мінімум для працездатних осіб складає 2007 грн. Таким чином штраф може скласти понад 90 тис. грн.

Нагадаємо, 18 липня з’явилося повідомлення про те, що забудовник знищив мозаїку магазину «Океан», яку обіцяв зберегти.  Водночас забудовник обіцяє, що мозаїку, яка була на стіні колишнього магазину «Океан», буде відновлено в тому ж орнаменті.

19 липня виконавчий комітет Львівської міської ради ухвалив рішення про скасування містобудівних умов та обмежень на реконструкцію торгового центру «Океан».

Львів’яни просять оприлюднити план реконструкції магазину «Океан».

Зазначимо,що у жодних дозвільних документах, виданих мерією на реконструкцію цієї будівлі, немає жодного слова про обов'язкове збереження знищеної мозаїки.

Leopolis.news