Маркіян Лопачак: Підприємство, що будують біля Винників, може зашкодити здоров'ю людей

http://leopolis.news/one.php?showPost=5283

02/08/2019

Про це повідомляє пресслужба Львівської міської організації ВО «Свобода».

 

Підприємство планує запрацювати на початку 2021 року. Мешканці Винників та сіл Лисиничі й Підбірці категорично проти цього будівництва. На думку громади, підприємство негативно впливатиме на здоров'я людей.

26 червня жителі Винників протестували проти будівництва заводу, оскільки споруду зводять на відстані всього півкілометра від найближчих житлових забудов. Відповідно до протоколу громадських слухань від 13 березня щодо будівництва заводу, на них були присутні лише 11 осіб, більшість з яких – представники замовника будівництва та органів влади.

Також місцеві мешканці стверджують, що представники забудовника не надали належної інформації як поводитимуться з основними відходами виробництва і чи відповідають викладені у звіті оцінки впливу на довкілля (ОВД) фактичній забудові території. Окрім цього, поруч із будівництвом є водонасосна станція, яка перекачує воду із Золочева і забезпечує питною водою Винники і частково Львів.

«Зважаючи на це вимагаємо надати дозвільні та інші документи на будівництво заводу. Також вимагаємо перевірити відповідність фактичних будівельних робіт до вимог оцінки впливу на довкілля і забезпечити проведення повторних громадських слухань щодо зведення підприємства у всіх населених пунктах, що межуватимуть зі спорудою, а саме: у Винниках, Підбірцях, Лисиничах та Підгірному», – наголосив керівник фракції ВО «Свобода» у Львівській міськраді Маркіян Лопачак.

Нагадаємо, 1 серпня сесія Львівської міської ради ухвалила звернення до Львівської ОДА з проханням надати належно засвідчені дозвільні та інші документи, що підтверджують право на будівництво ТзОВ «Екран» заводу гарячого цинкування на прилеглій до м. Винники території, а також вжити заходів для перевірки відповідності фактичних будівельних робіт до вимог, викладених у звіті оцінки впливу на довкілля на цій території.

Публікацію підготовлено в межах програми висвітлення діяльності Львівської міської ради, її виконавчих органів, посадових осіб і депутатів

Leopolis.news