logo
29/03
28/03
2 ...

На Львівщині відзначили 155-річчя від дня народження Кирила Трильовського

06-05-2019 19:473559

На Львівщині відзначили 155-річчя від дня народження Кирила Трильовського

Сьогодні, 6 травня, у Львівському палаці мистецтв відбулись урочистості з нагоди  155-річчя від дня народження Кирила Трильовського.

З цієї нагоди організували церемонію погашення художнього маркованого конверта,  а також презентували відеоролик про Кирила Трильовського,інформує прес-служба ЛОДА.

Участь у заході взяв перший заступник голови Львівської ОДА Ростислав Замлинський.

“Кирило Трильовський був одним з активних учасників відродження та популяризації української спадщини, який звертав увагу своїх друзів, що ми українці - сильна нація, яка має потужне коріння. Сьогодні Україна захищає свою територіальну цілісність і важливо наслідувати приклад  героїв минулих років та сучасних,  бо від нас залежить в якій країні ми будемо жити. Завдяки Президенту України  Петру Порошенку ми маємо одну з найміцніших армій світу. Ми повинні пишатись, що львівська земля народила такі постаті як Кирило Трильовський, що завжди відстоювали інтереси України. Ми – нація, яка має свою мову, культуру, віру і коли звучить “Слава Україні” ми гордо відповідаємо“Героям слава!”,- зазначив Ростислав Замлинський.

Також у межах заходу прозвучали стрілецькі пісні у виконанні Заслуженої академічної капели України «Трембіта» та інших виконавців.

Leopolis.news