logo
16/04
15/04
14/04
13/04
12/04
11/04
09/04
2 ...

У Львівській ОДА окреслили пріоритетні напрями розвитку фізкультури та спорту області

02-08-2019 21:44563

У Львівській ОДА окреслили пріоритетні напрями розвитку фізкультури та спорту області


Сьогодні, 2 серпня, відбулася зустріч робочої групи «Спорт» в межах підготовки Стратегії розвитку Львівщини на період до 2027 року.

Зокрема, начальник управління фізичної культури та спорту Львівської ОДА Роман Хім'як обговорив із членами робочої групи основні досягнення, проблемні питання та тенденції розвитку галузі фізичної культури та спорту Львівщини. До уваги бралися основні показники за 2014-2018 роки, інформує прес-служба ОДА.

Як йшлося в межах зустрічі, пріоритетами розвитку фізичної культури та спорту до 2027 року визначили 4 напрями: «Популяризація фізичної культури та масового спорту серед населення», «Розвиток спортивно-рекреаційної інфраструктури»,  «Спорт вищих досягнень», «Соціальна інклюзія та інтеграція осіб з інвалідністю».

Члени робочої групи висловили свої пропозиції щодо пріоритетних проектних ідей на перший період реалізації Стратегії розвитку Львівщини, а саме 2021-2023 роки.

Зокрема, основну увагу сконцентрували на обговоренні альтернативних варіантів будівництва в області сучасних спортивних об’єктів. Зокрема, йшлося про необхідність будівництва відкритих багатофункціональних майданчиків та критих спортивних комплексів. Окрім того, обговорили перспективи державно-приватного партнерства та залучення співфінансування та позабюджетних коштів для розвитку спортивної інфраструктури.

Члени робочої групи погодилися із важливістю врахування територіальної спеціалізації спорту, географічної доступності спортивних споруд для максимальної кількості мешканців області та необхідністю підтримки професійних спортсменів та тренерів для стимулювання спортивних досягнень. Також учасники зустрічі обговорили сильні та слабкі сторони, загрози та можливості розвитку спорту та фізичної культури у майбутньому.

Leopolis.news