logo
18/04
2 ...

Авіабригади ВМС провели тренувальні польоти (ВІДЕО)

05-08-2019 18:40747

Авіабригади ВМС провели тренувальні польоти (ВІДЕО)

Упродовж тижня підрозділи авіаційної бригади Військово-Морських Сил Збройних Сил України виконували навчально-тренувальні польоти в рамках комплексу тактичних навчань.

Екіпажі удосконалювали льотну підготовку, відпрацьовували елементи пошуку та надання невідкладної допомоги постраждалим та евакуацію, відстежували та знищували умовний підводний човен. Самі навчання проходили не у пункті постійної дислокації морської авіаційної бригади, а в польових умовах з розгортанням польового табору, інфолрмує прес-служба МІноборони.

Силами особового складу бригади був встановлений зв’язок, облаштоване наметове містечко та підготовлені майданчики злітно-посадкової смуги.

Для більшості військових авіаторів — такі заходи вже стали традиційними, вони відшліфовують свою майстерність при виконанні різного роду завдань, проте для молодого поповнення бригади — це чудова можливість набути досвіду, потренуватись у виконанні складних елементів навчань та продемонструвати власні вміння.

Екіпажі вертольотів Мі-14, Ка-27 та літака Ан-26 вдосконалювали льотні навички, проводили польоти в зоні та по колу. Кульмінацією льотно-тактичних навчань став пошук і відстеження морськими авіаторами підводного човна противника з подальшим нанесенням бомбового й торпедного ударів. Виконання цього елементу навчань проводилось з повним боєкомплектом.

Під час ведення повітряної розвідки екіпаж вертольота Ка-27 виявив місце перебування ворога. На місце виявлення умовного підводного човна висунулась група передових авіаційних навідників, які відпрацювали елементи цілевказування і коригування вогню.

Екіпажі протичовнових вертольотів та літака Ан-26 знищили умовного противника. Військово-Морські Сили України активно розвивають спроможності протичовнової компоненти власної морської авіації, яка здатна не тільки оперативно вести пошук підводних об’єктів, але й завдавати прицільних ударів, адже умови сьогодення вимагають бути готовими до реальної загрози з моря.

Leopolis.news