logo
23/04
22/04
21/04
18/04
17/04
16/04
2 ...

Стан важкий: мешканець Старосамбірського району опинився у реанімації через лептоспіроз

05-08-2019 19:50800

Стан важкий: мешканець Старосамбірського району опинився у реанімації через лептоспіроз
Фото: pravda.if.ua

До Львівської обласної інфекційної лікарні у понеділок, 5 серпня у важкому стані госпіталізували мешканця Старосамбірського району Львівщини. У нього діагностували смертельне захворювання –  лептоспіроз.

Про це повідомляє ZAXID.NET із посиланням на завідувача реанімаційного відділення лікарні Віктора Токарєва.

За його словами, чоловік перебуває у реанімації у важкому стані.

«Чоловікові 55 років років, він проживає в одному з сіл Старосамбірського району. Стан пацієнтата важкий, наразі він дихає самостійно», - каже Віктор Токарєв.

Як повідомила в.о. заступника директора львівського обласного лабораторного центру Наталія Лозинська, наразі не відомо, де саме чоловік заразився лептоспірозом. Він косив траву і, може, з’їв щось немите чи брудними руками. У господарстві, як каже пацієнт, бачив і мишей, і щурів.

«Чоловік захворів ще 31 липня. У нього підвищилася температура, боліла голова, м’язи, але чоловік до лікарів не звертався, думав застуда. До Старосамбірської центральної районної лікарні він звернувся 3 серпня, а звідти чоловіка госпіталізували до Львівської обласної інфекційної лікарні, бо він був у важкому стані», - каже Наталія Лозинська.

Цього року на Львівщині зафіксовано вже вісім випадків лептоспірозу, один з них – смертельний. На початку року від цього захворювання помер 54-річний львів’янин, у якого діагностували важку форму лептоспірозу. Торік на Львівщині було зафіксовано 24 випадки цього захворювання, три з них – летальні.

Нагадаємо, лептоспіроз – це гостре інфекційне захворювання людей і тварин, яке спричиняється збудником лептоспірою, і характеризується ураженням печінки, нирок, м'язів і супроводжується хвилеподібною гарячкою.

Від моменту зараження до початку хвороби проходить від 6 до 20 днів. Захворювання у більшості випадків починається гостро, підвищується температура тіла до 39-40 градусів Цельсія, хворі скаржаться на сильний головний біль, слабість, біль в м’язах, особливо литкових.

Основними носіями збудника лептоспірозу у природних умовах є щурі, польові миші, землерийки.

Leopolis.news