logo
27/03
26/03
25/03
24/03
22/03
21/03
20/03
2 ...

Мальський зустрівся із директором Австрійського культурного форуму в Києві (ФОТО)

05-08-2019 21:001748

Мальський зустрівся із директором Австрійського культурного форуму в Києві (ФОТО)

Голова Львівської ОДА Маркіян Мальський та директор форуму Ульфа Хаусбрандта сьогодні, 5 серпня, провели зустріч, під час якої поговорили про відзначення річниці Австрійського культурного форуму у Києві, Рік культури Україна-Австрія 2019, україно-австрійські культурні зв’язки та спільні проекти.

Про це повідомляє пресслужба Львівської ОДА.

Очільник області привітав іноземних гостей на Львівщині та наголосив на позитивній динаміці культурної співпраці та кооперації між Україною, зокрема Львівською областю та Австрією.

«Австрія назавжди посіла особливе місце в моєму серці. Та позитивна динаміка культурної співпраці та кооперації, яка сьогодні є між нашими країнами, має тривати», - зазначив Маркіян Мальський.

Також Маркіян Мальський привітав Ульфа Хаусбрандта із 25-ю річницею заснування Австрійського культурного форуму в Києві, як подією, яка сприяє розвитку українсько-австрійських культурних зв’язків. Окрім цього очільник області підкреслив важливість реалізації ініціативи Року культури Україна-Австрія 2019, що є майданчиком для взаємної промоції потенціалу обох країн.

«Зі свого боку ми готові усіляко сприяти та підтримувати проекти, організовані вами», - додав Маркіян Мальський.

Як розповів директор Австрійського культурного форуму в Києві Ульф Хаусбрандт, одним із можливих кроків культурної співпраці між Львівщиною та Австрією є розвиток культурних зв’язків між областю і Зальцбурзьким краєм. 

«У травні відбулись Дні Австрії у Дрогобичі, які були присвячені презентації Зальцбурзького краю. Саме в цей час у нас виникла ідея розвивати міжрегіональну кооперацію між Львівською областю і цим регіоном», - зазначив Ульф Хаусбрандт.

Також в межах зустрічі сторони обговорили питання активізації кооперації області із регіном Штирія, який ще раніше встановив партнерські зв’язки із Львівською областю.

У Львівській ОДА додали, що в межах відзначення Року культури Україна-Австрія 2019, на Львівщині відбувається низка заходів. Серед них: концерт пам’яті Йозефа Рота, який вперше в історії України та Австрії відбувся на галицькій Батьківщині письменника, біля руїни Бродівської Синагоги. Окрім цього, 1-30 вересня у Львові запланована мистецька резиденція, де митці з Австрії та України обмінюватимуться досвідом у сакральному мистецтві, та майстер-клас австрійсько-чеського композитора Шимона Восечека 10-19 жовтня.

Leopolis.news