logo
18/04
17/04
16/04
15/04
14/04
13/04
12/04
2 ...

Старосамбірська ЦРЛ отримала чергове нове обладнання

06-08-2019 08:43953

Старосамбірська ЦРЛ отримала чергове нове обладнання

Кілька відділень Старосамбірської центральної районної лікарні отримали сучасне обладнання.

Про це повідомив кореспондент Leopolis.news.

Йдеться пр отапке обладнання: рентгенівський мобільний апарат TXL-PLUS 4 для надання широкого спектру рентгенодіагностичних досліджень, в тому числі на функціональних ліжках, візках, ношах; дефібрилятор, що призначений для надання екстреної допомоги при раптовому важкому порушенні ритму серця та фібриляції шлуночків; 6 комплектів приліжкових моніторів пацієнта PVM-2701, які забезпечують щохвилинне спостереження за життєво-важливими показниками стану здоров’я пацієнта.

Сучасним  медичним  обладнання Старосамбірська ЦРЛ  оснащилась в рамках реалізації проекту PLBU.03.01.00-18-0668/17-00 «Спільно на охороні людського життя. Інтегрована польсько-українська система невідкладної медичної допомоги на прикордонні».

Нагадаємо, що цей міжнародний проект реалізовується в партнерстві Старосамбірської районної ради, КЗ СРР «Старосамбірська ЦРЛ», Бещадського повіту та закладу охорони здоров’я Устрик Дольних (Польща) в рамках програми транскордонного співробітництва Польща-Білорусь-Україна 2014-2020, що фінансується Європейським Союзом.

За словами голови Старосамбірської районної ради Тетяни Терлецької, реалізація такого проекту на даний час є дуже доречною і актуальною. Адже в державі триває реформа вторинної ланки медицини, яка базується на принципі “гроші йдуть за пацієнтом”.

Новим обладнанням на Старосамбірщині розв’язали важливу проблему. Принцип реформи передбачає, що Національна Служба здоров’я України не буде закуповувати в медзакладах ті послуги, для надання яких лікувальна установа не має відповідного устаткування та підготовленого персоналу.

Отож наявність в Старосамбірській ЦРЛ сучасного медичного обладнання та навченого персоналу, що також буде проведено в рамках реалізації проекту PLBU.03.01.00-18-0668/17-00 «Спільно на охороні людського життя. Інтегрована польсько-українська система невідкладної медичної допомоги на прикордонні», дозволить місцевій медицині отримувати належне державне фінансування.

Водночас мешканці міст, селищ та сіл Прикарпаття зможуть на місці отримувати якісні медичні послуги.

Варто зазначити, що перед тим Старосамбірська ЦРЛ придбала сучасний стаціонарний ультразвуковий діагностичний апарат експертного класу з високою діагностичною здатністю і він вже готовий до обстеження пацієнтів в терапевтичному відділенні лікарні.

Микола СЕНЕЙКО, для Leopolis.news