logo
19/04
18/04
17/04
16/04
2 ...

Зеленський каже, що після загибелі військових під Павлополем телефонував Путіну

07-08-2019 12:011978

Зеленський каже, що після загибелі військових під Павлополем телефонував Путіну
Фото: УНІАН

Президент Володимир Зеленський повідомив, що після загибелі українських військових у результаті ворожого обстрілу під Павлополем, зателефонував президенту Росії Володимиру Путіну.

 

Про це Зеленський заявив на брифінгу в Офісі президента після термінової наради з силовиками, передає «Українська правда».

«Я сьогодні зранку щойно розмовляв з президентом Путіним з цього приводу, терміново йому подзвонив і сказав, що це (загибель українських військових,ред.) нас не наближує до миру, я дуже вас прошу вплинути на ту сторону (бойовиків, – ред.), щоб вони припинили вбивство наших людей», – повідомив Зеленський.

«Я хочу, щоб ті слова, які були у телефонній розмові, щоб ви їх побачили офіційно – і щоб ці слова перетворилися в кроки», – додав Зеленський.

«Друге питання, яке я порушував, – так, ми продовжуємо розмінування і нам треба скоротити з тієї сторони (час для демонтажу фортифікаційних укріплень,ред.) для будівництва мосту в Станиці Луганській. Ще кілька питань, які я порушив, – це повернення наших полонених», додав Зеленський, передає УНІАН.

Також Зеленський порушував питання повернення полонених.

Зеленський зазначив, що 7 серпня він летить у Туреччину і вже звідти проведе ще одну телефонну розмову – з президентом Франції Емманюелем Макроном. Крім того, він планує поговорити з канцлером Німеччини Ангелою Меркель і домовитись про термінову зустріч у Нормандському форматі.

Нагадаємо, у результаті ворожого обстрілу поблизу Павлополя у вівторок, 6 серпня, загинули 4 українських військових

Секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Данилюк заявив, що грубе порушення бойовиками домовленостей про перемир’я на Донбасі не залишиться без уваги, а також розповів деталі.

Зеленський назвав обстріл біля Павлополя підривом переговорного процесу та закликав лідерів Норманського формату якнайшвидше зібратись.

Сьогодні вранці, 7 липня, Зеленський скликав термінову нараду з силовиками через обстріл.

Leopolis.news