logo
03/05
02/05
01/05
2 ...

На Львівщині судитимуть військового, через удар якого солдат утратив селезінку

07-08-2019 14:171875

На Львівщині судитимуть військового, через удар якого солдат утратив селезінку
Фото: odesa.depo.ua

Виконувачу обов’язків головного старшини військової частини А2943 навчального центру Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного загрожує до 10 років позбавлення волі за завдання солдатові тілесних ушкоджень.

Про це повідомила пресслужба ДБР.

Слідчі теруправління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Львові, завершили досудове розслідування проти виконувача обов’язків головного старшини військової частини А2943 навчального центру Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного, розташованої в селі Старичі Львівської області.

«Під час проведення занять з самопідготовки виконувач обов’язків головного старшини військової частини кулаком правої руки свідомо наніс удар солдатові у ділянку, де розташована селезінка. Внаслідок таких дій солдат строкової служби отримав травму живота із розривом селезінки, що призвело до видалення травмованого органу», – йдеться в повідомленні.

Дії зловмисника кваліфікували за ч. 4 ст. 426-1 Кримінального кодексу України: застосування насильства щодо підлеглого, вчинене в умовах особливого періоду, крім воєнного стану, що спричинило тяжкі наслідки Обвинувальний акт скеровано до суду. У разі доведення вини військовослужбовцю загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до десяти років.

Leopolis.news