logo
23/04
22/04
2 ...

Дві фірми оштрафували за змову на тендері Львівської психіатричної лікарні

07-05-2019 15:112120

Дві фірми оштрафували за змову на тендері Львівської психіатричної лікарні

Фото: adslegal.com.ua

ПП «Львівдах» і ТОВ «Ваш білий дім» вдавали конкуренцію під час закупівлі ремонту адміністративного корпусу Львівської психіатричної лікарні.

Про це повідомляють  «Наші гроші. Львів».

Відповідно до рішення адміністративної колегії Львівського тервідділення Антимонопольного комітету, кожна компанія сплатить по 68 тис. грн штрафу, а також три роки не зможе брати участь у відкритих торгах.

Угоду на ремонт адмінкорпусу лікарні підписали ще в липні 2017 року. Через кілька днів «Наші гроші. Львів» повідомили про пов’язаність ПП «Львівдах» і ТОВ «Ваш білий дім». Зокрема, про узгоджені дії на тендері свідчило те, що власники обох фірм є бізнес-партнерами: ПП «Львівдах» належить Іванові Кіцилі, а ТОВ «Ваш білий дім» – Ярославові Олійнику. Кіцила та Олійник спільно володіють іншою компанією – ТОВ «Управляюча компанія «Новий Львів».

Антимонопольний комітет підтвердив виявлені ознаки, а також зазначив, що низку інших компаній Ярослава Олійника зареєстровані за однією адресою з ПП «Львівдах». Окрім того, між ПП «Львівдах» і ТОВ «Ваш білий дім» укладено низку господарських угод, а документи на тендер компанії завантажували з однієї IP-адреси, використовуючи ліцензійне програмне забезпечення, яке належить «Львівдаху». До того ж обидві компанії обслуговуються в одному відділенні банку у Львові, хоча зареєстровані у Новояворівську та Миколаєві.

Leopolis.news