logo
28/03
27/03
26/03
2 ...

Укроборонпром модернізує патрульні катери «Island»

09-08-2019 16:08714

Укроборонпром модернізує патрульні катери «Island»
Фото: Укроборонпром

ДП «Дослідно-проектний центр кораблебудування», що входить до складу ДК «Укроборонпром», за власною ініціативою розпочало розробку варіанту модернізації патрульних катерів Island, які у вересні минулого року були передані США Військово-морським силам України.

Про це йдеться на офіційному сайті Укроборонпрому.

Модернізація катерів буде направлена на максимальне підвищення бойової ефективності. Наразі фахівцями підприємства вже отримано необхідну технічну документацію щодо катерів, яка дозволяє здійснити модернізацію із використаням всіх можливостей Island.

«Ми готуємо пропозиції, і у найближчий час вони будуть надані командуванню Військово-Морських Сил. На нашу думку, проект має передбачати, що модернізація катерів Island має здійснюватися на Миколаївському суднобудівному заводі», – заявив директор-генеральний конструктор ДП «Дослідно-проектний центр кораблебудування» Вадим Борисов.

За його словами, остаточний варіант модернізації патрульних катерів буде прийнято після того, як ВМС України отримає широкий практичний досвід застосування Island.

Зазначимо, що катери типу Island – швидкохідні патрульних катерів Берегової охорони США, призначені для патрулювання та пошуково-рятувальних операцій в прибережних водах. У вересні 2018 року два такі катери були передані США Військово-морським силам України.

Leopolis.news