logo
28/03
27/03
26/03
25/03
24/03
23/03
2 ...

На Львівщині сьогодні стартує мистецький проєкт «Пінзель. Ukrainian Live у Годовиці»

23-08-2019 08:391419

На Львівщині сьогодні стартує мистецький проєкт «Пінзель. Ukrainian Live у Годовиці»
Фото: dyvys.info

До Дня Незалежності, 23 та 24 серпня, у Годовиці, що біля Львова, відбудеться масштабний мистецький проєкт «Пінзель. Ukrainian Live у Годовиці».

Про це повідомляє пресслужба Львівської міської ради.

Проєкт створено, щоб звернути увагу та врятувати храм, де творив Йоган Георг Пінзель. Будівля в аварійному стані: без даху, склепінь, руйнується під дощем, снігом та вітром, і заростає травою. Тож усіх запрошують приїхати й насолодитись музикою, і таким чином допомогти врятувати місцевий храм — «перлину» України.

Цей проект ми задумали, щоб актуалізувати гострі, інколи незручні, але дуже важливі в нашому суспільстві питання, такі як збереження і відновлення культурної спадщини — як матеріальної, так і нематеріальної. Це довгостроковий проект, і цього разу ми вирішили вступити у синергію з архітектурою, живописом і модою.

За 12 км від Львова є прекрасна перлина архітектури — храм, який зруйнований і руйнується далі, але є шанс його зберегти. Силами мистецтва ми сподіваємося зрушити цей процес. Тому ми хочемо говорити про це в позитивному ключі — віримо, що так ми можемо робити певні зміни», — зазначив під час брифінгу Тарас Демко, директор проекту «Ukrainian Live».

Масштабний мистецький проєкт «Пінзель. Ukrainian Live у Годовиці» це:

·       презентація «Пінзель. Ukrainian Live у Годовиці»

·       виставка картин «Натхненні Пінзелем»

·       мистецький лекторій

·       органний концерт

·       сушка фотографій

·       захід сонця біля озера під живу музику

·       арт-пікнік

·       мистецький нетворкінг

Leopolis.news