logo
28/03
27/03
26/03
25/03
22/03
21/03
2 ...

Супрун подала позов проти журналіста «1+1» через поширення фейків

07-05-2019 20:36825

Супрун подала позов проти журналіста «1+1» через поширення фейків

Фото: 5.ua

Виконувачка обов’язків міністра охорони здоров'я Уляна Супрун подала до ведучого програми «Гроші» на телеканалі «1+1» Олександра Дубінського позов про захист честі, гідності й репутації з вимогою спростувати неправдиву інформацію.

Як повідомила урядовиця на своїй сторінці у Facebook, відповідний позов зареєстровано 7 травня в Солом’янському суді 

«Минулого тижня мене звинуватили в тому, що «під виглядом реформ» я займаюся розкраданням і відмиванням бюджетних коштів. Автор цих матеріалів Олександр Дубінський, – написала Супрун. – У своїх матеріалах стосовно мене та міністерства Олександр видає свої судження за факти або створює навколо реальних подій брехливий контекст. Свою брехню він підкріплює або фейковими документами без деталей і коректного посилання на нормативні акти, або документами, які не підкріплюють суть озвучених звинувачень».

За її словами, кожен із матеріалів Дубінського – «хрестоматійний приклад інструментів пропаганди та маніпуляцій».

«На Олександра щонайменше чотири рази подавали позови до суду. Усі справи стосуються спростування інформації, недостовірної інформації, надання доказів та захисту ділової репутації. Отримала багато повідомлень і коментарів, щодо необхідності подавати в суд також», – зазначила Супрун.

В. о. міністра охорони здоров'я «вирішила протестувати такий інструмент захисту правди, оскільки як ми бачимо від спростування фейків – тенденція щодо їхньої появи не зменшується».

Leopolis.news