logo
23/04
22/04
21/04
20/04
2 ...

Заступника міністра з питань тимчасово окупованих територій затримали на хабарі понад $1 млн

15-08-2019 08:531108

Заступника міністра з питань тимчасово окупованих територій затримали на хабарі понад $1 млн

14 серпня детективи НАБУ спільно з представниками Управління спеціальних розслідувань ГПУ та СБУ, за процесуального керівництва прокурорів відділу процесуального керівництва управління процесуального керівництва у кримінальних провадженнях про злочини спеціальної категорії ГПУ, викрили та затримали заступника міністра з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України, а також його «помічника» за підозрою у скоєнні злочину, передбаченого ч.4 ст.190 ККУ.

 

Як інформує НАБУ, вказані особи нібито за здійснення ними впливу на прийняття рішень особами, уповноваженими на виконання функцій держави, вимагали від представника юридичної особи неправомірну вигоду в загальному розмірі 1,1 млн дол. США.

Під час одержання частини коштів у розмірі 480 тис. дол. США. вони були затримані «на гарячому».

Кримінальне провадження розслідує спільна слідча група у складі представників НАБУ, СБУ та УСР ГПУ. 

Згодом затриманная прокоментував генпрокурор Юрій Луценко:  

«Так, це правда. ГПУ та слідчі СБУ і НАБУ затримали за шахрайське заволодіння понад 1 млн дол мого колишнього помічника і депутата Ю. Гримчака.

НСРД свідчить, що він та його помічники вимагали кошти за вплив на рішення судів та чиновників Мінкультури для прийняття замовлених рішень.

Соромно за нього. Але це наочно показує, що в ГПУ - закон один для всіх». 

Як інформує LB.ua із посиланням на джерело у правоохоронних органах, Гримчак і його помічник підозрюються у зловживанні впливом щодо дачі хабара через посадову особу ГПУ для перегляду у Верховному Суді рішення Верховного Суду України у зв'язку з нововиявленими обставинами у розмірі $100 тис., а також через Мінкульт про нібито дозвіл на будівництво для забудовника у м. Києві - $1 млн. 

Leopolis.news