logo
23/04
22/04
21/04
20/04
19/04
2 ...

До Львова приїхав митрополит Епіфаній (ФОТО)

16-08-2019 20:241701

До Львова приїхав митрополит Епіфаній (ФОТО)

Сьогодні, 16 серпня, до Львова з офіційним візитом прибув митрополит Київський і всієї України ПЦУ Епіфаній.

Про це повідомляє пресслужба Львівської міськради.

Ієрарх завітав до міста на урочисті заходи з нагоди 30-річчя ІІІ відродження УАПЦ. Своє гостювання у Львові Блаженніший Епіфаній розпочав із відвідин Ратуші. Глава Православної церкви України вручив міському голові Львова Андрію Садовому почесну відзнаку – ювілейний орден I ступеня з нагоди 30-ліття III відродження Української Автокефальної Православної Церкви.

Окрім того, ієрарх залишив запис у Книзі почесних гостей міста. Опісля почесний гість прогулявся містом.

«Цей рік є символічним для Української Православної Церкви, бо в цьому році ми отримали Томос про Автокефалію, і святкуємо тридцятиріччя третього відродження Української Православної Автокефальної Церкви. Будемо нині згадувати, шанувати тих, які були в основі відродження нашої Автокефалії. Тому у Львові сьогодні, завтра і післязавтра ми будемо разом. Це такий історичний ювілей», – сказав Блаженніший Епіфаній.

Він нагадав, що саме 30 років тому на Преображення в храмі Петра і Павла було оголошено, що розпочинається третє відродження Української православної Церкви.

«І тоді отець Ярема проголосив це і вийшов зі складу російської Православної Церкви, і оголосив про те, що він розпочинає рух за відродження Автокефалії. І тому символічно ми розпочинаємо це святкування зараз у Львові. А в наступному році ми будемо святкувати у Києві і згадувати той Об’єднавчий Собор, який відбувся і розпочав подальший рух до здобуття незалежності», – зазначив митрополит.

Нагадаємо, упродовж 16−18 серпня у Львові урочисто відзначать 30-річчя ІІІ відродження УАПЦ. З цієї нагоди до міста приїдуть понад 30 єпископів з усіх єпархій України разом з духовенством та чимало паломників. Святкові урочистості розпочалися сьогодні відкриттям фотовиставки тематичних раритетних світлин періоду III відновлення УАПЦ біля Львівської міської ради.

Фото: ЛМР

Leopolis.news