logo
24/04
23/04
22/04
21/04
2 ...

Затримали наркоділка, який утік під час екстрадиції в аеропорту, та його пособників з СБУ

17-08-2019 14:06910

Затримали наркоділка, який утік під час екстрадиції в аеропорту, та його пособників з СБУ
Фото: atr.ua

Служба безпеки України затримала ізраїльтянина Амоса Дов Сільвера, який утік під час екстрадиції в аеропорту «Бориспіль» під час депортації в Ізраїль. Державне бюро розслідувань також затримало трьох співробітників СБУ, які допомогли йому в цьому.

Про це повідомила пресслужба СБУ.

«У результаті вжитих невідкладних оперативних заходів Служба безпеки України затримала громадянина Ізраїлю Амоса Дов Сільвера в одній з областей нашої країни. Найближчим часом він буде екстрадований відповідно до чинного законодавства», – йдеться в заяві.

Також зазначено, що «за сприяння Служби, Державним бюро розслідувань, під процесуальним керівництвом військової прокуратури затримано трьох співробітників СБУ, які підозрюються у допомозі втечі Сільвера з аеропорту «Бориспіль» під час екстрадиціїних заходів».

Як повідомляє LB.ua, Амос Дов Сільвер був заарештований на території України 12 березня на вимогу ізраїльської поліції. Його розшукували за створення мережі TeleGrass, через яку вели торгівлю наркотиками в Ізраїлі та інших країнах. За даними ізраїльської поліції, за допомогою мережі TeleGrass було продано десятки тонн наркотиків, зокрема марихуану, кокаїн, екстазі, MDMA. Обіг становив сотні мільйонів шекелів.

15 серпня відразу після рішення Верховного Суду, який санкціонував висилання Дов Сільвера, його відвезли в аеропорт «Бориспіль» для депортації. Там із затриманого зняли електронний браслет, після чого він утік.

Leopolis.news