logo
28/03
27/03
26/03
25/03
24/03
22/03
21/03
2 ...

У Дрогобичі обговорювали Стратегію розвитку Львівщини

17-08-2019 13:34719

У Дрогобичі обговорювали Стратегію розвитку Львівщини
Фото: ЛОДА

Учора, 16 серпня, у Дрогобичі відбулося засідання субрегіональної робочої групи з розробки Стратегії розвитку Львівщини до 2027 року.

Як повідомила пресслужба Львівської ОДА, у зустрічі взяли участь представники бізнесу, громадськості, органів місцевого самоврядування, місцевих агенцій регіонального розвитку Дрогобицького, Сколівського, Турківського, Стрийського, Старосамбірського, Самбірського районів та міст обласного значення Дрогобич, Моршин, Трускавець, Борислав, Самбір, Стрий.

Свою думку щодо соціально-економічного розвитку гірських районів, а також суміжних до них територій до 2027 року висловили голова бюджетної комісії Львівської облради Олег Домчак, радник голови Львівської облдержадміністрації з економічних питань Василь Лозинський.

Т. в. о. директора департаменту економічної політики Львівської ОДА Марта Бухтіярова представила результати соціально-економічного аналізу розвитку відповідних територій. Після чого під засідання опрацьовано спільні проблеми соціально-економічного розвитку відповідних територій, які було визначено напередодні за допомогою спеціального онлайн-опитування.

«Аналіз опитування регіональних експертів продемонстрував, що наявні проблеми із найвищим рівнем пріоритетності для відповідних територій. Це зокрема, проблеми  екології в частині налагодження ефективної системи поводження з ТПВ та забезпечення населених пунктів централізованим водопостачанням та водовідведення. Іншою важливою проблемою є стан доріг та пасажирські перевезення. В даному аспекті керівник Інституту міста Дрогобич Володимир Кондзьолка запропонував сусіднім громадам напрацювати систему міжмуніципального співробітництва в частині пасажирських перевезень», – йдеться в повідомленні.

Щодо економічного розвитку, то експерти виокремили такі проблеми як розвиток промисловості, інноваційний розвиток, підвищення інвестиційної та туристичної привабливості територій, а також збереження культурної спадщини та пам'яток архітектури.

Також учасники зустрічі обговорили негативні тенденції старіння та відтоку населення, зменшення народжуваності та кількості економічно активного населення. Директор департаменту охорони здоров’я Ірина Микичак презентувала дослідження USAID щодо перспектив розвитку мережі закладів медицини у найближчому майбутньому.

Leopolis.news