logo
28/03
25/03
16/03
15/03
10/03
29/02
09/02
06/02
02/02
30/01
28/01
17/01
2 ...

Предстоятель УПЦ Епіфаній у Львові помолився на могилах полеглих захисників України (ФОТО)

17-08-2019 18:401908

Предстоятель УПЦ Епіфаній у Львові помолився на могилах полеглих захисників України (ФОТО)

У межах робочої поїздки на Львівщину з нагоди 30-ліття ІІІ відродження УАПЦ Предстоятель УПЦ Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Епіфаній сьогодні, 17 серпня, вшанував пам'ять героїв, полеглих у боротьбі за Україну.

Про це повідомила пресслужба Львівської ОДА.

На Личаківському кладовищі присутні поклали квіти та лампадки до могил героїв Небесної сотні та учасників антитерористичної операції, які віддали свої життя за волю та незалежність нашої держави. Представники духівництва та влади спільно помолилися та виконали Державний гімн України.

«Ми віддали шану тим, хто поклав власне життя за віру, за Україну, бо завдяки саме їхньому героїчному подвигу, ми маємо мирне небо і можемо святкувати. Це наш обов'язок – виявляти нашу любов до них. Саме через молитву ми проявляємо ту любов і вдячність усім тим, які пожервували найдорогоціннішим», – зазначив митрополит.

Також відбулось проходження урочистим маршем роти почесної варти Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного. Опісля в межах заходів учасники візьмуть участь у Всенічному Богослужінні у храмі свв. апп. Петра і Павла на вул. Личаківській, що у м. Львові.

Нагадаємо, упродовж 16−18 серпня у Львові урочисто відзначать 30-річчя ІІІ відродження УАПЦ. З цієї нагоди до міста приїдуть понад 30 єпископів з усіх єпархій України разом з духовенством та чимало паломників. Святкові урочистості розпочалися сьогодні відкриттям фотовиставки тематичних раритетних світлин періоду III відновлення УАПЦ біля Львівської міської ради. Для участі в урочистих заходах до Львова з офіційним візитом прибув митрополит Київський і всієї України ПЦУ Епіфаній. Він узяв участь в урочистій академії, присвяченій 30-літтю ІІІ відродження УАПЦ, що відбулася у Львівському театрі опери та балету. 

Фото: ЛОДА

Leopolis.news