logo
28/03
27/03
26/03
2 ...

На Львівщині триває активна фаза конкурсу мікропроектів

19-08-2019 20:05603

На Львівщині триває активна фаза конкурсу мікропроектів
Фото: zolochiv.net

Про стан реалізації проектів місцевого розвитку на Львівщині йшлося сьогодні, 19 серпня, під час апаратної наради під головуванням очільника Львівської обласної ради Олександра Ганущина.

Про це повідомляє пресслужба Львівської обласної ради.

Як доповів начальник відділу з питань реалізації проектів місцевого розвитку, ЗЕЗ, МТД Іван Собко, станом на 5 серпня з обласного бюджету профінансували 33,4 млн грн, що становить 24% від загальної суми, передбаченої на 2019 рік. Це вже непоганий показник, оскільки місяць тому було всього 4%. Кошти обласного бюджету оплачуються пропорційно до проведених платежів небюджетних внесків та базових бюджетів.

Як відомо, секретаріат Конкурсної ради здійснює щомісячний моніторинг реалізації усіх 1136 проектів. Черговий звіт буде надано Конкурсній раді вже цього тижня, а для громадськості він буде доступний на сайті Львівської обласної ради в рубриці «Проекти місцевого розвитку».

Оперативна інформація є такою:

Із 1136 проектів:

- 211 – роботи завершено;

- 821 – підписані угоди з підрядниками;

- 386 – в стадії коригування проектно-кошторисної документації, отримання експертного звіту та проходження процедури державних закупівель тощо.

До слова, із 150 млн грн коштів конкурсантів та базових бюджетів профінансовано 55,8 млн грн, що становить 37%.

«Якщо говорити про території, то на 50% профінансовані проекти у містах Дрогобич, Моршин, Борислав та Червоноград. У районах – Стрийському, Жовківському та Городоцькому. Серед ОТГ – Гніздичівській, Грабовецькій, Судововишнянській», - розповів Іван Собко.

Однак, за його словами, турбує ситуація з фінансуванням в Яворівському, Буському, Дрогобицькому, Кам’янка-Бузькому, Пустомитівському та Мостиському районах. Серед ОТГ сумно виглядає ситуація у Міженецькій, Бабинській, Ходорівській, Нижанковицькій та Давидівській громадах. Із міст обласного значення «пасуть задніх» Новий Розділ, Трускавець, Львів. Тут фінансування проектів перебуває на рівні від 0% до 20%.

Відповідно до  моніторингу, станом на 5 серпня найбільше завершених об’єктів (% завершених до кількості переможців) є в таких районах:

- Жовківський – 55%.

- Стрийський – 45%.

- Бродівський, Городоцький, Перемишлянський – понад 33%.

ОТГ:

- Гніздичівська, Магерівська – 75%.

- Воле-Баранецька – 60%.

- Грабовецька – 50%.

Містах обласного значення:

- Дрогобич, Моршин – 25%.

- Борислав – 20%.

Викликає занепокоєння ситуація з реалізацією проектів місцевого розвитку в таких адміністративно-територіальних одиницях: Пустомитівський, Буський, Старосамбірський райони, м. Львів, м. Трускавець та Солонківська, Воютицька, Новокалинівська ОТГ.

За підсумками наради, Олександр Ганущин дав доручення нагадати керівникам органів виконавчої влади та місцевого самоврядування про рішення постійної комісії з питань бюджету, соціально-економічного розвитку обласної ради. Замовники робіт в частині проведення ремонтно-реставраційних робіт, реконструкції, капітального ремонту чи будівництва в рамках обласної програми проведення обласного конкурсу проектів місцевого розвитку зобов’язані до 30 серпня 2019 року укласти угоди з підрядними організаціями.

У випадку відсутності угоди з виконавцем, профільна комісія обласної ради здійснюватиме перерозподіл коштів обласного бюджету з таких проектів на інші цілі.

Додамо, що це рішення не стосується проектів місцевого розвитку, що спрямовані на закупівлю обладнання та інвентарю.

Маємо велике сподівання, що за наступні два тижні замовники доопрацюють відповідну документацію, укладуть угоди з виконавцями робіт, і всі 1136 проектів місцевого розвитку успішно будуть реалізовані.

Leopolis.news