logo
19/04
18/04
17/04
16/04
15/04
2 ...

У Стебнику влаштують «культурний протест» для привернення уваги до статусу міста

20-08-2019 10:251184

У Стебнику влаштують «культурний протест» для привернення уваги до статусу міста

25 серпня о 13:00 у мікрорайоні Забівка містечка Стебника відбудеться соціально-культурний захід під назвою «Забівка-фест».

Про це повідомляють організатори події.

«Метою заходу є намагання мешканців міста та мікрорайону привернути увагу до системних проблем, які виникають через неузгодженість статусу міста (місто-супутник, місто-матрьошка, місто в місті). Дана ситуація уже тривалий час породжує проблеми у стосунках з містом-донором (Дрогобич), які вже призвели до погіршання умов проживання і невпинної деградації», – йдеться в повідомленні.

«Забівка-фест», за словами організаторів заходу (Ініціативна група «Забівка 18»), є своєрідною формою культурного протесту проти систематичних намагань влади міста-донора закрити, реформувати (урізати, понизити статус) єдиної у мікрорайоні школи.

«Загальноосвітня школа №18 у мікрорайоні Забівка давно перестала бути просто школою, а стала центром суспільного життя мікрорайону. Вона замінила для мешканців місце для прогулянок, дитячі та спортивні майданчики, яких жителі осередку з об’єктивних причин були просто позбавлені», – зазначено в повідомленні.

«Забівка-фест» відбуватиметься у форматі спортивно-мистецького фестивалю.

Leopolis.news