logo
29/03
28/03
2 ...

«Львівобленерго» змінило дати подання показів лічильника

20-08-2019 15:013644

«Львівобленерго» змінило дати подання показів лічильника
Фото: cheline.com.ua

ПрАТ «Львівобленерго» змінило дати подання показів лічильника.

Про це інформує пресслужба товариста.

Відтепер побутовим споживачам слід повідомляти дані приладів обліку електроенергії у період протягом двох останніх робочих днів або трьох перших робочих днів місяця.

Про це йдеться у Постанові Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг № 1525 від 18.07.2019, якою внесено зміни у «Правила роздрібного ринку електричної енергії».

У постанові відзначено, що «зчитані (зняті) та передані дані з засобів комерційного обліку протягом періоду, що починається за два робочі дні до кінця розрахункового місяця та закінчується на третій робочий день наступного розрахункового періоду (календарного місяця), вважаються даними на перше число календарного місяця».

Покази електроенергії за серпень можна подати від 29 серпня до 4 вересня включно.

Нагадаємо, що раніше покази електролічильника побутовим клієнтам слід було повідомляти з 1 до 5 числа місяця.

Для коректного виставлення рахунків за електроенергію до оплати радять своєчасно подавати покази приладів обліку. Адже якщо споживач не повідомить дані електролічильника у визначений період, фактичний обсяг споживання електричної енергії за місяць визначатимуть розрахунковим шляхом за значенням середньодобового обсягу споживання.

Про всі доступні способи подачі показів електролічильника читайте на сайті «Львівобленерго» у розділі «Побутовим споживачам».

 Leopolis.news