logo
28/03
27/03
2 ...

Мешканець Турки відсудив у міської ради компенсацію за пошкоджене авто

20-08-2019 16:071706

Мешканець Турки відсудив у міської ради компенсацію за пошкоджене авто
Фото: Ілюстративне

Турківська міська рада виплатить понад 31 тис. грн коменсації місцевому мешканцю, який пошкодив автомобіль внаслідок наїзду на незакритий каналізаційний люк.

Як повідомляє Zaxid.net, суд визнав, що працівники Турківської міськради не слідкували за безпечністю дороги, відтак мають компенсувати водію витрати на ремонт авто. 

ДТП сталася ще на початку вересня 2018 року, коли 20-річний водій мікроавтобуса Volkswagen T5 наїхав заднім колесом на каналізаційний люк. Під час судового розгляду він розповів, що інцидент стався у темну пору доби на неосвітленій вулиці і на ремонт авто довелося витратити більше 28 тис. грн.

Одразу після ДТП поліцейські склали на водія протокол за порушення ПДР, однак через три місяці після того Турківський райсуд закрив адмінсправу через відсутність вини чоловіка у виникненні аварії. Закриття адмінсправи стало одним із ключових аргументів на користь задоволення позову до Турківської міськради, працівники якої мали слідкувати за безпечністю вулиці.

Чоловік пояснив, що внаслідок наїзду на відкритий люк у автомобілі довелось відновлювати праву сторону кузова і замінити розсувну дверку. Оскільки вулиця, на якій сталася ДТП, перебуває на балансі міськради Турки, значить саме мерія має компенсувати матеріальні збитки.

«Заподіяні матеріальні збитки негативно відіб'ються на подальшій вартості автомобіля, оскільки при продажі автомобіль буде вважатися таким, що потрапляв у ДТП», – заявив водій.

Відтак він вимагав не лише компенсувати йому витрати на ремонт авто, а й виплатити 5 тис. грн моральної компенсації. Суд задовольнив його позов, лише зменшив моральну компенсацію до 3 тис. грн.

Загалом Турківську міськраду зобов'язали виплатити водію 31,3 тис. грн, однак це рішення ще не набрало законної сили, юристи мерії ще мають можливість подати апеляцію.

Leopolis.news