logo
23/04
22/04
19/04
18/04
17/04
16/04
2 ...

У Львові покажуть мультимедійну виставку про життя євреїв на українських землях

08-05-2019 13:441096

У Львові покажуть мультимедійну виставку про життя євреїв на українських землях

Фото: varianty.lviv.ua

16 травня у Львівському історичному музеї відкриють мультимедійну виставку «Подорож із «Українсько-єврейською зустріччю».

Про це повідомляють організатори події.

Львів першим серед українських міст прийматиме цю виставку, яка розповідає про життя євреїв й українсько-єврейську взаємодію на українських землях від давніх часів.

«Виставка запрошує відвідувачів до подорожі, що охоплює тисячолітню історію зустрічі євреїв та українців, їхній досвід під владою змінних політичних режимів та взаємодію з іншими народами. Це історія довгих періодів нормального співіснування й культурного взаємозбагачення, а також часів кризи. Львівська виставка доповнює висвітлення яскравих сторінок тривалої спільної історії (показаної у зовнішніх галереях музею) мультимедійною інсталяцією всередині приміщення, яка зображує життя євреїв у Львові та на Львівщині в 1920–1930-х рр.», – йдеться в повідомленні.

Виставку у Львівському історичному музеї можна буде оглянути до 16 липня. Окрім неї, проводять такі події: виставка «Зал синагог», громадський симпозіум, що його організовує Український католицький університет, та спеціальні проекти в музеї «Територія Терору» та у Львівському музеї історії релігії.

Leopolis.news