logo
28/03
2 ...

Об’єднані територіальні громади утворило 60% населення Львівщини

20-08-2019 18:281574

Об’єднані територіальні громади утворило 60% населення Львівщини

Сьогодні, 20 серпня, у  Львівському центрі розвитку місцевого самоврядування підбили проміжні підсумки  добровільного об’єднання громад.

Про це повідомляє пресслужба Львівської ОДА.

Директор  ЦРМС Галина Гречин зазначила, що майже 60 % населення області користується можливостями реформи децентралізації. Перспективний план покриває 86,2 % території Львівщини.

Окрім того, вона проінформувала, що впродовж 2019 року відбулось приєднання до трьох ОТГ: Гніздичівської (Облазницька сільська рада), Шегинівської (Хідновицька і Мишлятицька сільські ради) та до Бібрської (Соколівська сільська рада).

 «Станом на сьогодні триває створення Глинянської, Сокальської та Жовківської міських громад», - додала Галина Гречин.

У межах заходу т. в. о. директора департаменту економічної політики Львівської ОДА Марта Бухтіярова наголосила, що  проектна модель адміністративно-територіального устрою області базового та районного рівня передбачає створення шести районів області – Львівського, Дрогобицького, Золочівського, Червоноградського,  Стрийського та Самбірського.

«Відповідно до доручення Мінрегіону була створена міжвідомча робоча група, яка напрацювала зміни до перспективного плану і нових районів. На нашу думку, їх має бути  шість і важливо зберегти місто Стрий, яке є одним з найбільших і достатньо спроможним у своїй діяльності, воно належить до міст, чисельність населення якого більше 50 тис мешканців і приєднувати його до Дрогобицького району є нелогічно. На розгляд Міністерства подали пропозиції щодо створення 67 громад замість 61, яку пропонує Мінрегіон і зараз очікуємо рішення», – зазначила Марта Бухтіярова.

Окрім того,  під час зустрічі, йшлося про співробітництво територіальних громад Львівщини, а також голова Шегинівської ОТГ Ігор Кривейко поділився досвідом приєднання до громади Хідновицької і Мишлятицької сільських рад.

Leopolis.news