logo
28/03
27/03
26/03
25/03
24/03
2 ...

У Львові відкрили науково-популярну виставку до 90-річчя ОУН (ФОТО)

20-08-2019 19:05614

У Львові відкрили науково-популярну виставку до 90-річчя ОУН (ФОТО)
Фото: Львівська облдержадміністрація

З нагоди 90-річчя створення Організації українських націоналістів у Львівській ОДА відкрили науково-популярну виставку «ОУН: ідея і чин». Вона представлена 10 стендами, які розкривають основні сторінки історії ОУН.

Про це повідомляє пресслужба Львівської облдержадміністрації.

Як розповів автор виставки молодший науковий співробітник Науково-дослідного інституту українознавства МОН України Михайло Галущак назва виставки  походить від однойменного журналу проводу ОУН.

На світлинах зображені провідні діячі та учасники української національно-визвольної боротьби у ХХ ст. Окремий стенд наповнений сучасними світлинами, які присвячені пам'яті учасникам української національно-визвольної боротьби ХХ ст.

Особливістю виставки є те, що при її створенні було використано маловідомі архівні фото українського визвольного руху першої половини ХХ ст.

Окрім цього, при написанні текстів до виставки автор використав праці істориків Богдана Галайка, Івана Патриляка, Івана Хоми, Миколи Посівнича, Олександра Пагір’ї та Ярослава Сватка.

«ОУН був і є найуспішнішим проектом, який підготував цілу плеяду молодого покоління до боротьби і утвердження держави, її візії від найменшої структурної одиниці до найбільшої - створення української держави. І ця виставка являє собою згусток волі і духу в історичній перспективі від української революції і до 91 року»,- зазначив Микола Посівнич.   

Виставку презентують за підтримки Львівської ОДА у межах Регіональної програми сприяння розвитку інформаційного простору та громадянського суспільства у Львівській області на 2018-2020 роки.

«Це проект завдяки якому ми показуємо нашу історію, а також продовжуємо її пам’ятати, берегти та розповідати про неї молодим поколінням. Сьогоднішнє відкриття це лише старт, а продовженням буде презентація виcтавки у школах Львівської області», - розповів директор департаменту внутрішньої та інформаційної політики Львівської ОДА Андрій Ковальський.

Основна мета проекту – зацікавити молодь історією української національно-визвольної боротьба у ХХ ст. Відтак, у Львівській ОДА для всіх охочих виставка експонуватиметься до кінця тижня, опісля – помандрує навчальними закладами, бібліотеками та народними домами Львівщини.

Leopolis.news