Данський інвестор, який «погорів» на африканській чумі свиней, може заробити мільйони євро на страховці, – ЗМІ

http://leopolis.news/one.php?showPost=6409

22/08/2019

Про це пише «Гостра правда».

Однак з карантинної території просочились страшні фото евтаназії та інформація, що з незрозумілих причин, за тиждень до виявлення хвороби, свиней не годували. Такі відомості наводять на невеличке розслідування, особливо враховуючи те, що за слухами ТОВ «Галичина-Захід», яке є на 100% фінансується данськими інвестиціями, застрахувало свою ферму на десятки мільйонів євро.

Отже, звертаємось до системи youcontrol і дізнаємось, що підприємство з 2014 року мало спеціальний режим оподаткування, а з 2016 року разом із ростом активів і виручки зростало боргове навантаження, яке станом на 2018 рік становило 380 млн. грн. Також ТОВ «Галичина-Захід» було обтяжене судовими процесами, яких є 98, у різних галузях юриспруденції, в т.ч. і кримінальній. Вартує також нагадати, що місцеві мешканці активно протестували проти таких «смердючих» інвестицій у своє село, і лише після втручання вищого керівництва, шляхом домовленостей і поступок вдалося зломити супротив селян.

І на завершення, невеличкий екскурс в історію щодо африканської чуми свиней, яка є невиліковною вірусною хворобою для цих тварин. За період з 2012 року в Україні зареєстрували всього 36 випадків африканської чуми свиней, 19 з яких — протягом 8 місяців 2015 року. Єдиний спалах цієї хвороби на Львівщині був у 2017 році на Старосамбірщині у приватному господарстві. У випадку виявлення вогнища інфекції відбувається поголівне знищення свиней, а також ліквідація всіх тварин у радіусі 10 кілометрів від нього. Трупи, залишки кормів, допоміжний малоцінний реманент спалюють. Попіл змішують з вапном та закопують. Приміщення та територію ферм дезінфікують, вводять карантин на 6 місяців, а розводити свиней на даній території дозволяється не раніш, ніж через рік після відміни карантину.

Отже, звідки і для чого на Стрийщині взялася африканська чума свиней мають з’ясувати спеціальні фіто-санітарні органи, а правоохоронні, так, між іншим, перевірити інформацію наведену вище. Можливо, за допомогою цієї хвороби і великого страхового відшкодування іноземні інвестори вирішили «поховати» в Україні бізнес.

Нагадаємо, 16 серпня, на території свиноферми поблизу села Кавське Стрийського району було зафіксовано випадки смертей поголів’я.

Було ухвалене рішення оголосити карантин терміном на 40 днів у трикілометровій зоні навколо спалаху і введений в дію план протиепізоотичних заходів на території спалаху.

Leopolis.news