logo
28/03
27/03
26/03
25/03
24/03
23/03
22/03
2 ...

Глава УГКЦ відвідає з офіційним візитом США

08-05-2019 16:071426

Глава УГКЦ відвідає з офіційним візитом США

Фото: УГКЦ

8-13 травня 2019 року Патріарх Святослав з офіційним візитом перебуватиме у Філадельфії (США).

 

Про це повідомляє Департамент інформації УГКЦ.

Мета візиту: участь в урочистостях з нагоди 45-ліття Релігійного товариства українців католиків «Свята Софія» США (ТСС А), які відбуватимуться 11 травня в Українському освітньо-культурному центрі в Дженкінтаун.

21 квітня 1974 року Товариство «Свята Софія» в Сполучених Штатах Америки заснував Блаженніший Йосиф Сліпий і особисто підібрав і призначив всіх перших членів, на чолі із д-ром Романою Навроцькою. Це було друге з черги товариство «Свята Софія» після матірного, - римського. Патріарх Йосиф покликав його до життя для підтримки та розбудови таких патріарших надбань, як собор Святої Софії в Римі, Український католицький університет і його дві на той час філії – у Вашингтоні і Філадельфії, храм Святих Сергія і Вакха з патріаршим двором і музеєм, Студіон.

Головною подією святкування ювілею «Святої Софії» буде святковий бенкет, який відбудеться у суботу і розпочнеться о 18.00. Під час бенкету буде офіційно повідомлено про відновлення діяльності Патріаршого фонду. Патріарший фонд було відкрито у 1977 році з нагоди святкування 85-ліття життя і 60-ліття священства Блаженнішого Йосифа.

В рамках візиту Глави УГКЦ до Філадельфії, у четвер, 9 травня, о 19.00 в Українському освітньо-культурному центрі у Філадельфії відбудеться презентація його книги «Діялог лікує рани». Презентацію організовує Релігійне товариство українців католиків «Свята Софія» США.

У п’ятницю, 10 травня, Блаженніший Святослав зустрінеться з випускниками Нашої української рідної школи, а у суботу завітає до цієї школи та зустрінеться з усіма учителями та учнями.

У неділю, 12 травня, Предстоятель УГКЦ братиме участь у Загальних зборах Товариства «Свята Софія». Минулого року Блаженнішого Святослава було прийнято у повноправні члени ТСС А.

«Загальні збори – це нагода для усіх проаналізувати діяльність Товариства, поділитися своїми думками щодо його майбутнього, заслухати звіти голови та членів дирекції. Такі зустрічі дають можливість «зібрати в розсіянні сущих» членів, які проживають в різних куточках США. Цьогорічна, перша участь Блаженнішого у нарадах стане ще одним кроком до ближчої співпраці ТСС А та Патріаршої курії УГКЦ», – сказала в коментарі для Департаменту інформації УГКЦ д-р Ірина Іванкович, Голова ТСС А.

У понеділок, 13 травня, Глава УГКЦ завершить свій візит до Філадельфії.

Leopolis.news