logo
28/03
27/03
26/03
25/03
22/03
2 ...

На Львівщині судитимуть спритників, які збагатилися на 1,8 млн грн на закупівлі комунальної техніки

23-08-2019 16:03769

На Львівщині судитимуть спритників, які збагатилися на 1,8 млн грн на закупівлі комунальної техніки
Фото: poltava365.com

За розкрадання бюджетних коштів в особливо великих розмірах перед судом постануть начальник комунального підприємства однієї з міськрад Львівщини, керівник і головний бухгалтер підприємства – постачальника спецтехніки, а також причетна до організації оборудки донька комунальника.

Про це повідомили у відділі комунікації поліції Львівської області

Торік у липні комунальне підприємство однієї з міськрад Львівщини оголосило тендер на закупівлю самоскида MAN у комплекті з піскорозкидувальним та плужним обладнанням. За його результатами з переможцем було укладено відповідний договір, а надалі – підписано акт приймання комунальним підприємством спецмашини.  Проте, як встановили правоохоронці, фактичну вартість придбаного самоскида було завищена на 888,3 тисячі гривень.

Згодом комунальне підприємство за аналогічною схемою придбало автогрейдер, переплативши за нього більше ніж 892 тисячі гривень. Загалом зловмисники незаконно заволоділи бюджетними коштами на суму 1780 000 гривень.

Оперативники також встановили, що керівник комунального підприємства 31 січня отримав «відкат» від постачальника – 680 000 гривень. Під час затримання він намагався втекти, тож правоохоронці були змушені застосовувати зброю.

«Начальнику комунального підприємства, керівнику і головному бухгалтеру підприємства – постачальника спецтехніки, а також причетній до організації оборудки доньці комунальника повідомлено про підозру у скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених ч.3 ст.28 (вчинення злочину групою осіб, групою осіб за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацією), ч.5 ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ч.1 ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України», – йдеться в повідомленні.

Обвинувальний акт скеровано на розгляд суду. Максимальне покарання, передбачене статтями, – позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Leopolis.news