logo
29/03
28/03
27/03
26/03
2 ...

Книгу оповідань бранця Кремля Олега Сенцова презентують у Львові

23-08-2019 19:17526

Книгу оповідань бранця Кремля Олега Сенцова презентують у Львові
Фото: Ілюстративне

У Львові під час Книжкового форуму 22 вересня презентують ​​книгу «Маркетер» українського режисера з Криму Олега Сенцова, який перебуває у російській в’язниці.

Про це повідомляє видавництво «Старого Лева».

Книга називається «Маркетер» та у ній зібрана мала автобіографічна проза Сенцова.

«Це друга частина автобіографічної трилогії, в якій Олег повертається у своє студентське минуле, і знову йому вдається написати не лише про себе, а й про всіх нас, хто жив і шукав себе в той час. Неможливо насправді уявити, як можна творити в колонії, але писання для Олега сьогодні є великою підтримкою. Водночас кожна його нова книжка – це можливість нагадати нам і світу не лише про долю Олега, а й про справи всіх українських заручників Кремля. Так література стає сильним інструментом правозахисту», – йдеться на сайті видавництва.

У книзі Сенцов розповідає в основному про свої студентські роки: іспити, будні в гуртожитку і на квартирах, нестримні веселощі, безгрішшя – звичні складові життя молоді, яка здобуває знання.

«Початок дев'яностих. Зміна цінностей. Руйнування стереотипів. Становлення. Загартовування душі і характеру. Любов, дружба, виживання і бізнес... Вдумливий і уважний читач знайде все це в новій книзі Олега Сенцова», – зазначається в описі до книги.

Переклад на українську мову, який зробив Олег Осока, представлений поруч з оригіналом. Оформили збірник Оксана Йоріш і Назар Гайдучик.

Leopolis.news