logo
26/04
25/04
24/04
2 ...

Українців попередили про подорожчання «молочки»

23-08-2019 20:41532

Українців попередили про подорожчання «молочки»
Фото: Ілюстративне

Вже у вересні ціни на молоко та молочні продукти для споживача зростуть на 5% порівняно із червнем-липнем.  Загалом, за підсумками серпня молочний кошик вже подорожчав на 3%.

Про це повідомляє прес-служба Асоціації виробників молока.

Серед причин для зростання цін в асоціації називають дефіцит молока-сировини, пов’язаний зі стрімким скороченням поголів’я корів.

«За 6 місяців 2019 року тільки у промисловому секторі України вирізали 9700 голів, через що переробні підприємства недоотримали понад 160 тисяч тонн молока», - заявили в Асоціації.

Ще однією причиною називають необхідність впровадження вимог нового харчового законодавства, яке вимагає від молочних ферм оперативних і значних інвестицій у модернізацію і навчання персоналу.

«Додатково погіршує ситуацію посилений податковий тиск. Так, ставка ПДВ на молочні продукти в Україні найвища в Європі - 20%, проти 7% -  у Німеччині, 5,5% - у Франції та 5% -  у Польщі.

Експерти прогнозують продовження спаду виробництва у молочній галузі на фоні непрогнозованих умов ринку землі для господарств-виробників молока», - йдеться у повідомленні.

Leopolis.news