logo
19/04
18/04
2 ...

Півтисячі курсантів Академії сухопутних військ склали присягу на вірність українському народові (ФОТО, ВІДЕО)

24-08-2019 14:371273

Півтисячі курсантів Академії сухопутних військ склали присягу на вірність українському народові (ФОТО, ВІДЕО)
Фото: Львівська ОДА

У межах відзначення 28-ї річниці Незалежності України для усіх охочих організували день відкритих дверей в Національній академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного.

Про це повідомляє пресслужба Львівської ОДА.

Майже півтисячі першокурсників Національної академії урочисто склали військову присягу на вірність українському народові. Загалом цьогоріч до академії вступили понад шість сотень юнаків та дівчат, серед яких є учасники АТО(ООС).

Участь в урочистому сладанні присяги взяв голова Львівської ОДА Маркіян Мальський.

«Перед вами з'являться багато викликів, які ви мусите зустріти та здолати. Не раз тут, на цій площі, стояли тисячі військових, якими ми тепер можемо пишатися. Держава сильна тоді, коли має могутні Збройні Сили. Україна з вашою допомогою буде розвиненою, прогресивною європейською державою», - звернувся до молодих військовослужбовців очільник області.

Маркіян Мальський також подякував іноземним партнерам за підтримку та допомогу у військовій галузі. До першокурсників також звернувся начальник Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного Павло Ткачук.

«Складання присяги у житті військового назавжди залишиться ключовим моментом, від якого розпочнеться новий відлік. Ми приймаємо до нашої армійської родини тих, які зможуть оберегти та захистити долю нашої держави. Сьогодні першокурсники дають клятву вірності не лише Батьківщині, а й усім сподіванням своїх батьків, своїх товаришів по зброї. Попереду непростий шлях, але з вами поруч будуть досвідчені наставники. Вашою зіркою має бути вірність своєму обов’язку», - наголосив генерал-лейтенант Павло Ткачук.

Окрім того, впродовж дня гості Академії мають змогу переглянути зразки бронетанкової та стрілецької зброї, оглянути навчально-матеріальну базу,  долучитись до виступу Військового оркестру Національної академії сухопутних військ.

Leopolis.news