logo
17/04
16/04
15/04
12/04
11/04
2 ...

Президент з нагоди Дня Незалежності України нагородив орденами європейських політиків

24-08-2019 15:51464

Президент з нагоди Дня Незалежності України нагородив орденами європейських політиків
Фото: Ілюстративне

На честь святкування Дня незалежності України було нагороджено державними відзнаками низку громадян інших країн.

Відповідний указ №622/2019  оприлюднений на сайті президента України.

Зокрема, орденом Ярослава Мудрого ІІ ступеню нагороджено президента Стортингу (парламенту) Королівства Норвегії у 2013 - 2018 роках Олеміка Томмессена.

Орденом «За заслуги» ІІІ ступеню нагороджено трьох депутатів британського парламенту: Джона Віттінгдейда (голову багатопартійної парламентської групи у зв'язках з Україною), Полін Летем та Стюарта Мак-Дональда.

Також цим орденом було нагороджено депутата Національної асамблеї Уельсу Міка Антоніва,   депутата Асамблеї Республіки Португалія та голову групи дружби «Україна-Португалія» Рікарду Мануеля Бешігу, а також  генерального секретаря Норвезької ради у справах біженців Яна Егеланда.

Орденом  княгині Ольги І ступеня ьуло нагороджено депутатку ЄвропарламентуСандру Калнієте. Крім того, було нагороджено низьку закордонних громадських діячів, в тому числі – українського походження.

Згідно тексту президентського указу, їх було нагороджено «за вагомий особистий внесок у зміцнення міжнародного авторитету України, розвиток міждержавного співробітництва, плідну громадську діяльність».

Leopolis.news