logo
19/04
18/04
17/04
2 ...

У центрі Львова в готелі виявили заряджений гранатомет (ФОТО)

27-08-2019 08:082050

У центрі Львова в готелі виявили заряджений гранатомет (ФОТО)
Фото: пресслужба прокуратури Львівщини

Біля входу у вестибюль готелю «Львів» виявили гранатомет, заряд у якому, за висновками експертів, є придатним для вибуху.

Про це повідомила пресслужба прокуратури Львівської області

26 серпня до Галицького відділу поліції надійшло повідомлення зі служби «102» про те, що того дня, близько 02:40 поблизу входу у вестибюль готелю «Львів», що на проспекті Чорновола, 7 у Львові, виявлено предмет схожий на гранатомет.

 «У ході огляду вказаного місяця події працівниками поліції вилучено подовгастий циліндричний предмет ззовні схожий на «РПГ 22 «Нетто» із бойовим зарядом усередині», – повідомили в прокуратурі.

За вказаним фактом правоохоронці внесли відомості до ЄРДР та розпочали кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 263 КК України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами).

Як зазначили в прокуратурі, за підсумками експертного дослідження цього гранатомета підтверджено, що наявний у ньому заряд є придатним для вибуху.

«Враховуючи те, що дії невстановленої особи, вчинені з метою порушення громадської безпеки, створювали реальну небезпеку для життя та здоров’я людей та могли завдати значної матеріальної шкоди, процесуальним керівником додатково кваліфіковано такі дії за ч.1 ст.258 КК України (терористичний акт)», – йдеться в повідомленні.

Вирішують питання про передачу кримінального провадження за підслідністю до слідчого відділу Управління СБУ у Львівській області. Перебіг досудового розслідування перебуває на контролі Львівської місцевої прокуратури №1.

Як зазначили в прокуратурі, в ніч на 26 серпня в Києві стався вибух біля будинку на вул. Паньківського, 5, що належить ВАТ «Містобуд». Відомо, що вибух спричинив постріл з аналогічної зброї.

Leopolis.news