logo
01/05
30/04
29/04
28/04
2 ...

Під завалами будинку в Дрогобичі можуть бути ще 5 людей – ДСНС

28-08-2019 12:142204

Під завалами будинку в Дрогобичі можуть бути ще 5 людей – ДСНС
Фото: ДСНС

Сьогодні у Державній службі України з надзвичайних ситуацій відбувся брифінг заступника директора Департаменту реагування на надзвичайні ситуації ДСНС України Петра Коротинського та заступника директора Департаменту превентивної діяльності Національної поліції України Анатолія Серединського щодо ситуації у м. Дрогобич Львівської області, де вночі 28 серпня сталося руйнування під’їзду у чотириповерховому житловому будинку. Петро Коротинський проінформував про заходи, які вживаються ДСНС для ліквідації наслідків події.

Про це повідомляє пресслужба ГУ ДСНС України у Львівській області.

«Наразі усіх мешканців виведено з будинку, їм надається психологічна допомога та вирішується питання щодо розселення. Для проведення пошуково-рятувальних робіт залучено близько 450 чоловік та 65 од. техніки, з них від ДСНС — 184 рятувальники, 3 кінологічні розрахунки та 27 од. техніки», – повідомив він.

Заступник директора Департаменту реагування на НС також додав, що вночі на місце події прибули рятувальники Мобільного рятувального центру швидкого реагування ДСНС, які проводять роботи підвищеної складності та 2 кінологічні розрахунки.

«За оперативними даними, під завалами можуть перебувати ще 5-ро людей. Пошуково-рятувальні роботи проводяться безперервно і будуть здійснюватися до остаточного виявлення осіб, доля яких залишається невідомою», – підкреслив він.

У свою чергу, заступник директора Департаменту превентивної діяльності Національної поліції України Анатолій Серединський зазначив, що на місці події перебувають понад 200 правоохоронців — підрозділи Нацполіції та Національної гвардії України. Проводяться слідчі дії та здійснюється охорона місця події.

На місці організовано роботу гарячої лінії (03244) 2-13-27.

Нагадаємо, сьогодні 02.46 на лінію 101 надійшло повідомлення про ймовірний вибух газу в м. Дрогобич вул. Грушевського, 101/1.

Водночас, у Львівгазі запевняють, що природний газ не був причиною обвалу будинку.

Leopolis.news