logo
30/04
29/04
2 ...

У Львові вшанували річницю початку Другої світової війни (ФОТО, ВІДЕО)

01-09-2019 13:412673

У Львові вшанували річницю початку Другої світової війни (ФОТО, ВІДЕО)
Фото: ЛМР

Міський голова Львова Андрій Садовий, посадовці міської ради та студенти Львова вшанували усіх невинно убитих молитвою на львівській Цитаделі, де у часи Другої світової війни був нацистський концтабір для військовополонених, де утримувалися та загинули десятки тисяч українців, французів, італійців та представників інших національностей.

Про це повідомляє пресслужба Львівської міської ради.

Посадовці та молодь поклали квіти до пам’ятного хреста жертвам нацистів, що збудували на місці концентраційного табору «Шталаг-328», який за часів Другої світової війни був на львівській Цитаделі.

Масштабні відзначення цього трагічного для всього людства дня заплановані у багатьох європейських країнах, зокрема у Польщі.

Світ пам’ятає, що Друга світова війна розпочалася 1 вересня 1939 року нападом нацистської Німеччини на Польщу. Цій події передувало укладення 23 серпня цього ж року пакту Молотова — Ріббентропа, із секретного протоколу цієї зустрічі у Москві відомо, що Ріббентроп повідомив Сталіна про намір Гітлера напасти на Польщу 1 вересня.

Після організованої провокації у прикордонному з Польщею місті Глейвіц, де 31 серпня було інсценовано захоплення будинку радіостанції, 1 вересня 1939 року, як і було заплановано Гітлером, нацистські війська ввійшли на територію Польщі. Це і стало початком Другої світової війни. Жертвами наймасштабнішого військового конфлікту стали від 50 до 80 мільйонів людей, як військових, так і цивільних.

Leopolis.news