logo
28/03
27/03
26/03
25/03
24/03
2 ...

ЛНУ ім. І. Франка відвідав депутат німецького бундестагу Мартін Патцельт

05-09-2019 21:393311

ЛНУ ім. І. Франка відвідав депутат німецького бундестагу Мартін Патцельт

4 вересня 2019 року Львівський національний університет імені Івана Франка відвідав депутат парламенту ФРН, член комітету з питань сім’ї і молоді та комітету з прав людини Мартін Патцельт.

Як інформує прес-центр університету, представник Християнсько-демократичного союзу поспілкувався з Ректором, членом-кореспондентом НАН України, професором  Володимиром Мельником.

У розмові за круглим столом про актуальні питання німецько-українських відносин і європейської інтеграції України також брали участь декан факультету іноземних мов Володимир Сулим, завідувач кафедри німецької філології Богдан Максимчук і завідувач кафедри міжкультурної комунікації та перекладу Алла Паславська.

Також в рамках візиту Мартін Патцельт з великим зацікавленням ознайомився із експозицією Музею історії Університету.

Продовжився візит зустріччю зі студентами-германістами та перекладачами. У її ході президент Асоціації українських германістів Алла Паславська представила напрями роботи Асоціації, спрямовані на популяризацію німецької мови в Україні, а професор Максимчук розповів про тривалу традицію германістики у Львівському університеті. Цікавим і динамічним завершенням заходу стала дискусія парламентарія зі студентами про актуальні політичні, економічні та суспільні питання українського та німецького сьогодення.

За матеріалами факультету іноземних мов.

Leopolis.news