logo
28/03
27/03
26/03
25/03
24/03
2 ...

Оголошено конкурс «Зберігаючи пам’ять про Голокост»

06-09-2019 19:55798

Оголошено конкурс «Зберігаючи пам’ять про Голокост»

Меморіальний центр Голокосту «Бабин Яр» за сприяння Міністерства освіти оголосив Другий всеукраїнський конкурс наукових і науково-дослідних проектів для студентів та аспірантів «Зберігаючи пам’ять про Голокост».

 

Конкурс покликаний підтримати талановиту молодь, яка зацікавлена в науково-дослідній роботі, та залучити її до вивчення Голокосту на території України та інших країн Східної Європи, зокрема масових розстрілів у Бабиному Яру й загалом злочинів, скоєних тоталітарними режимами, інформує osvita.ua.

За словами виконавчого директора та директора зі стратегії BYHMC Яни Барінової,  тема Голокосту далеко не завжди потрапляє у фокус уваги молодих науковців.

«Окремі дослідники, які цікавляться нею, часто виїжджають продовжувати свою наукову роботу за кордон — здебільшого до США, Німеччини, Ізраїлю, де вивчення Голокосту підтримується різноманітними грантами. Оголошуючи другий Всеукраїнський конкурс, Меморіальний центр прагне змінити цю ситуацію й зацікавити нове покоління дослідників темою Голокосту. Ми переконані, що потрібно й надалі спільними зусиллями держави та зацікавлених організацій створювати нові можливості для вивчення цієї теми саме в Україні», — зазначила Яна Барінова.

До участі у конкурсі запрошуються студенти (курсанти), які навчаються на 3-4 курсі бакалаврату або на магістратурі, а також аспіранти. Взяти участь у конкурсі можна індивідуально або в складі авторського колективу не більш як із двох осіб. Якщо ви вже були учасником конкурсу, можна податися знову, але з новим проектом.

Прийом заявок триває до 7 жовтня 2019 року. Переможці конкурсу та проекти, які посядуть перше, друге і третє місця, отримають грошові винагороди.

Leopolis.news