logo
25/04
24/04
2 ...

Росія обмінює 35 українців – Фейгін

07-09-2019 11:441373

Росія обмінює 35 українців – Фейгін
Фото: novynarnia.com

Росія віддає Україні 35 українців у межах обміну утримуваними особами, зокрема 24 моряків.

Про це повідомив у Twitter Марк Фейгін, громадський захисник засудженого в Росії українського журналіста Романа Сущенка, інформує «Радіо Свобода».

За його словами, до України мають вирушити 24 військовополонені українські моряки та ще 11 осіб, яких утримували в Росії. Зокрема, режисер Олег Сенцов, журналіст Роман Сущенко, засуджений у справі «кримських диверсантів» Євген Панов, активіст Олександр Кольченко, засуджені нібито за участь у Першій чеченській війні українці Станіслав Клих та Микола Карюк, засуджені за тероризм 21-річний Павло Гриб та Олексій Сизонович, активіст Володимир Балух, 21-річний студент і блогер Артур Панов та кримськотатарський активіст Едем Бекіров.

Як повідомила «Українська правда», співрозмовник у керівництві Офісу президента України підтвердив правильність списку, який оголосив Фейгін.

«Український президент Зеленський помилував 16 осіб, з них – троє жінок. Російський президент Володимир Путін помилував 11 осіб. Таким чином, 24 українських військових моряків повертаються додому плюс 11 помилуваних. Серед них летить наш громадянин – режисер Олег Сенцов. В кінцевому підсумку будемо сподіватися, що формула 35 на 35 буде реалізована», – розповіла колишній омбудсмен України Ніна Карпачова «Інтерфакс-Україна», інформує «Українська правда» .

Нагадаємо, сьогодні, 7 вересня, адвокати військовополонених українських моряків Микола Полозов і Сергій Бадамшин заявили, що автобуси з українськими моряками вирушили із СІЗО «Лефортово», ймовірно, до пункту обміну

Leopolis.news