logo
03/05
02/05
01/05
30/04
29/04
26/04
25/04
2 ...

Богдан анонсує «скорі» місцеві вибори

07-09-2019 17:001220

Богдан анонсує «скорі» місцеві вибори
Фото: glavcom.ua

Голова Офісу президента України Андрій Богдан анонсував проведення місцевих виборів найближчим часом.

Про це він заявив в ефірі програми «Свобода слова» на телеканалі «Україна», повідомляє РБК-Україна.

За словами керівника Офісу президента, найближчі місцеві вибори та їхні результати мають продемонструвати владі на місцях, як до неї ставляться люди.

«Тільки люди будуть вирішувати, хто влада і кому вони довіряють. Люди будуть вірити не пустим словам про тисячу садочків, а оцінять, як до них ставиться місцева влада, як в них вимагають хабарі, як їх принижують, як не відповідають їх вимогам. Я думаю, що скорі вибори, вони в будь-якому випадку будуть дуже швидко, продемонструють місцевій владі, як до них ставляться люди», – сказав Богдан.

Нагадаємо, раніше керівник Офісу Президента України Андрій Богдан казав, що місцеві вибори доречно проводити після завершення реформи децентралізації.

Перший заступник керівника фракції «Слуга народу» Олександр Корнієнко не виключив ймовірності, що вибори в місцеві органи влади проведуть раніше від запланованого терміну. Він повідомляв, що партія «Слуга народу» має намір прискорити завершення децентралізації, щоб провести дострокові місцеві вибори.

Представник президента у Верховній Раді Руслан Стефанчук також заявляв, що в Офісі президента Володимира Зеленського розглядають питання дострокового проведення виборів в органи місцевого самоврядування.

Чергові місцеві вибори повинні відбутися 25 жовтня 2020 року.

Leopolis.news