logo
23/04
22/04
2 ...

Депутати Тростянецької ОТГ відмовились засідати на комісії через присутність журналістів

10-05-2019 17:223361

Депутати Тростянецької ОТГ відмовились засідати на комісії через присутність журналістів

Фото: Leopolis.news

Шестеро депутатів-членів бюджетної комісії Тростянецької ОТГ відмовились проводити засідання комісії та покинули її через присутніх журналістів.

Про це журналісту Leopolis.news повідомив голова комісії Ігор Курач.

Він зазначив, що комісія повинна була зібратись в Народному домі на 10:00, втім депутати-члени комісії, дізнавшись про присутність журналістів з Миколаєва (газета «Громада» та «Миколаївські вісті») та Львова, не захотіли проводити засідання й покинули приміщення. Основним питанням, яке мала розглянути комісія, було затвердження звіту про виконання бюджету за 2018 рік.

«Це питання виносилось повторно. Я запросив документи для підтвердження виконання бюджету, але їх відмовились надати – очевидно, приховуючи щось. Наприклад, на виготовлення ПКД по ряду об’єктів в ОТГ виділяється 100 тисяч гривень, хоча по цих об’єктах ведеться кримінальне провадження. Також я просив акти виконаних робіт по ремонту вуличного освітлення в селі Тростянець – мені відмовили в їх наданні, хоча на це витратили 881 тисячу гривень», – розповів Ігор Курач.

Голова бюджетної комісії додав, що кілька разів звертався до поліції з приводу приховування інформації посадовими особами ОТГ – частину справ розглядають у суді. На засідання комісії також приїхали старости сіл, які входять в ОТГ, натомість представників керівництва громади не було. Комісія так і не розпочала свою роботу, адже серед її членів був присутній лише голова.

Leopolis.news