logo
24/04
23/04
2 ...

Мальський провів зустріч із представниками Нацслужби здоров’я України

10-09-2019 12:111968

Мальський провів зустріч із представниками Нацслужби здоров’я України
Фото: ЛОДА

Сьогодні, 10 вересня, голова Львівської облдержадміністрації Маркіян Мальський та голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин зустрілись із представниками Національної служби здоров’я України.

Про це повідомляє пресслужба ЛОДА.

У межах зустрічі голова НСЗУ Олег Петренко зазначив, що із 9 вересня Західний департамент Національної служби охорони здоров’я очолила Мар'яна Возниця, яка з 2016 року керувала львівським «Охматдитом».

Департамент опікуватиметься роботою аптечних та медичних закладів, які вже уклали та будуть укладати договори з НСЗУ у 8 областях: Львівській, Рівненській, Волинській, Івано-Франківській, Чернівецькій, Тернопільській, Хмельницькій та Закарпатській.

Також він проінформував, що з 1 січня 2020 року стартує наступний етап реформування системи фінансування охорони здоров’я.  Відтак, з 1 квітня  медичні заклади, які надають спеціалізовану медичну допомогу перейдуть на нову модель фінансування - за договором з Національною службою здоров’я.

За підсумками, присутні обговорили першочергові кроки щодо залучення закладів охорони здоров’я lдо процесу автономізації з подальшою комп’ютеризацією  медзакладів.

Leopolis.news