logo
24/04
23/04
2 ...

АМУ закликає громади не повертати державі кошти, виділені на соціально-економічний розвиток

10-09-2019 17:191340

АМУ закликає громади не повертати державі кошти, виділені на соціально-економічний розвиток
Фото: ukr.media

Асоціація міст України закликала органи місцевого самоврядування не повертати вже виділені їм кошти соціально-економічного розвитку. 

Про це повідомляє Офіс реформ у Львівському РВ АМУ.

Як наголошує у відповідному листі виконавчий директор Асоціації міст України Олександр Слобожан, «за попередньою інформацією Державною казначейською службою на виконання доручення Міністерства фінансів проводяться заходи щодо призупинення проведення видатків місцевих бюджетів на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій за рахунок коштів відповідної субвенції, перерахованої у вересні 2019 року, без надання пояснень та законодавчих підстав щодо здійснення таких операцій». 

«Асоціація міст України звертає увагу на органів місцевого самоврядування на відсутність законодавчих підстав щодо надання органами місцевого самоврядування згоди на проведення операцій із відкликанням коштів субвенції з рахунку місцевого бюджету. Радимо врахувати при прийнятті відповідних управлінських рішень, що у майбутньому такі дії можуть бути сприйняті контролюючими органами як добровільна відмова від коштів субвенції та виконання зобов’язань з фінансування відповідних видатків. Відповідальність за повноту здійснення видатків на заходи соціально-економічного розвитку територій у такому разі покладеться на органи місцевого самоврядування», – йдеться у листі виконавчого директора Асоціації міст України Олександра Слобожана.        

Нагадаємо, у серпні після листа керівника Офісу президента Андрія Богдана до тодішнього прем’єр-міністра Володимира Гройсмана Кабмін заблокував виділення органам місцевого самоврядування 7,6 млрд грн із фонду регіонального розвитку та 2,5 млрд грн субвенції на соціально-економічний розвиток. Виділяти кошти Кабмін почав лише після того, як Асоціація міст України розпочала флешмоб #поверніть_гроші_громад, у ході якого голови міст та ОТГ у відеозверненнях на адресу президента Володимира Зеленського та прем’єр-міністра Володимира Гройсмана просили все-таки виділити їм раніше заплановані кошти. 

Leopolis.news