logo
25/03
16/03
15/03
10/03
29/02
09/02
06/02
02/02
30/01
28/01
17/01
12/01
2 ...

У Львові над храмом св. Івана Павла ІІ встановили хрест (ФОТО)

11-09-2019 16:342251

У Львові над храмом св. Івана Павла ІІ встановили хрест (ФОТО)
Фото: velychlviv.com

У вівторок, 10 вересня, відбулося поставлення хреста на даху ще будованого римо-католицького храму св. Йоана Павла ІІ у Львові.

 

Про це пише «Духовна велич Львова».

Очолив моління єпископ-помічник Львівської Архідієцезії РКЦ Владика Едвард Кава і підкреслив у своєму слові, що це історична подія, адже діти які так чисельно зібралися і згодом у дорослому житті, пригадуватимуть цей момент: «Ми сьогодні зібралися тут, на цій території, яка виглядає ще як будівельний майданчик, Слава Богу. Так виглядає сьогодні наше життя, життя нашої Церкви в Україні, як будівельний майданчик. Ще багато речей треба було б доробити, завершити, вдосконалити. Але зібралися щоби бути вже при цій споруді нового храму. Це Ваш Дім, Серце Вашої парафії, яка тут будується і вже розпочала своє життя у каплиці, яка тут є. Ми зібралися, щоби на цей Божий Дім поставити знак Хреста – видимого і для нас, для всіх, хто будуть споглядати з дороги і відтак будуть знати, що тут буде відбуватися. Адже цей знак є дуже вимовний , однозначний. Це знак нашого Спасіння, Любові Бога до нас. Це історична подія. У цій події є зовнішнє свідоцтво, що ми тут є, є людьми віруючими, хочемо видимим способом показувати нашу віру через свідоцтво нашого життя. Нині особливо хочу Вас привітати із цієї урочистістю, коли ми можемо бути свідками, коли встановлюємо цей хрест», – підкреслив владика Едвард.

Водночас, настоятель храму о. Григорій Драус розповів, що під хрестом заклали «капсулу часу»: «Це скринька в якій містяться предмети-символи сучасності (монети, медалі, фото) та лист з посланням до людей наступних століть, котрі колись відкриють капсулу. У листі своє звернення вписало багато осіб, зокрема і брат Жан-Даніель зі спільноти Тезе (Taize), римо -і греко-католицькі священики».

Додамо, що до спільної молитви багаточисельно долучилися парафіяни зі своїми родинами, також молився клірик храму Володимира і Ольги УГКЦ о. Любомир (Гладюк) і монахи-капуцини.

Leopolis.news