logo
28/03
27/03
2 ...

У Брюховичах відбудеться зустріч з представниками львівського осередку «Пласту»

11-09-2019 18:026262

У Брюховичах відбудеться зустріч з представниками львівського осередку «Пласту»
Фото: Студвей Можливості

12 вересня о 19:00 у Народному домі «Просвіта» в смт. Брюховичі відбудеться зустріч з представниками львівського осередку організації «Пласт».

 

На зустрічі покажуть фільм про «Пласт», розкажуть, як організація діє у Львові, і з чого починається створення окремого куреня, інформує Брюховицька селищна рада.

Організовують зустріч заступник голови «Пласту» у Львові Ольга Приходько та пластуни Львова за ініціативи депутата Брюховицької селищної ради, члена ГО «Наші Брюховичі» Віталія Денеги, колишнього учасника Пласту, львів’янина Івана Танчука та Народного дому Брюхович. Зустріч відбудеться за підтримки Брюховицької селищної ради та селищного голови Володимира Доманського.

«Запрошуються усі, кому цікаво долучитися до створення куреня пластунів у Брюховичах! Приходьте, якщо хочете вступати до «Пласту», якщо хочете підтримати створення осередку «Пласту» у Брюховичах. Приходьте, щоб організатори могли знати максимально точну кількість зацікавлених. Наразі створений чат у месенджері «Viber», де об’єднано брюхівчан, яким цікаво доєднатися до спільної справи. Маєте більше запитань? Приходьте. Контактний телефон – +38 (098) 851 00 98», – запрошують організатори.

Нагадаємо, що перша ініціативна зустріч, на якій обговорювали можливість створення куреня Пласту в Брюховичах, відбулася 19-го серпня.

ДОВІДКА:

«Пласт» – Національна скаутська організація України. «Пласт», як український аналог скаутського руху, з’явився в Україні у 1911 році. «Пласт» є найбільшою молодіжною організацією України: 137 осередків Пласту діє у 23 областях України. «Пласт» об’єднує 8 тисяч пластунів різного віку – від наймолодших 6-річних пластунів до найстарших пластунів-сеньйорів, які допомагають у виховній праці. Основні принципи виховання у Пласті це: виховання і навчання через гру та працю; поступова програма занять і випробувань; гурткова система самоорганізації; пізнання природи; підтримка спеціальних зацікавлень та здібностей дітей і молоді; добровільність членства в організації.

Скаутський рух – міжнародний неполітичний молодіжний рух, який своєю метою ставить підтримку фізичного, розумового і духовного розвитку молоді, щоб вона могла відігравати важливу роль у суспільстві. Рух використовує власну методу виховання — програму неформальної освіти з акцентом на практичних зовнішніх діях, зокрема таборування, знання лісу, водний спорт, піші мандрівки, заняття альпінізмом та спортом.

Скаутинг заснований в Англії у 1907 р. генерал-лейтенантом британської армії Робертом Бейденом-Павеллом.

Leopolis.news