Медики за місяць діагностували хворобу Лайма у 37 мешканців Львівщини

http://leopolis.news/one.php?showPost=7592

11/09/2019

Про це повідомляє ZAXID.NET із посиланням на дані завідувачки відділу особливо небезпечних інфекцій Львівського обласного лабораторного центру МОЗ Ірини Куліш.

За її словами, найчастіше це захворювання діагностували у львів’ян.

«Серед пацієнтів з хворобою Лайма – 28 львів’ян, п’ятеро мешканців Золочівського району і по одному – з Борислава, Дрогобича і Перемишлянського та Стрийського районів. Серед дітей – четверо дітей зі Львова і одна дитина – з Борислава», – каже Ірина Куліш.

У лабораторії Центру, за словами Ірини Куліш, у серпні дослідили 24 кліщі, які принесли громадяни. 13 з них були позитивні, тобто заражені бореліями.

За 8 місяців цього року хворобу Лайма діагностували у 149 мешканців Львівщини. У вересні також фіксують укуси кліщів, але статистика буде пізніше.

Цього тижня у парках Львова фахівці проводять акарицидну обробку. У вівторок, 10 вересня, фахівці обробляли парк імені Івана Франка, «Високий замок», «700-річчя Львова», «Замарстинівський».

У середу, 11 вересня, роботи проводять у парку імені Папи Римського Івана-Павла ІІ, Стрийському парку, Снопківському, парку «Залізна вода», Архангела Михаїла, що на вул. Стрийській та у зеленій зоні Майорівка.

12 вересня оброблятимуть Личаківський парк, «Піскові озера», «Горіховий гай», «Скнилівський», «Бондарівка», Левандівський парк та парк Погулянка. Також роботи проводитимуть у парку «Кортумова гора», парку ім. Івана Виговського, поблизу Левандівського озера та у лісопарку «Білогорща».

Після проведення обробки від кліщів парки рекомендують не відвідувати протягом 72 годин.

Нагадаємо, хвороба Лайма – це інфекційне захворювання, яке може мати хронічний або гострий перебіг і уражати серце, суглоби, нервову систему і шкірні покриви. Тож якщо помітили на тілі кліща чи червоні плями невідомого походження, обов’язково проконсультуйтеся з лікарем. Ризик зараження на хворобу Лайма, як кажуть лікарі, залежить від тривалості присмоктування. Якщо кліщ був на тілі менше ніж добу, ймовірність інфікування доволі мала, проте після третьої доби наближається до 100%.

Leopolis.news