Стадіон «Торпедо» буде збережено – Львівська мерія

http://leopolis.news/one.php?showPost=7599

11/09/2019

Про це розповів начальник управління молоді і спорту ЛМР Антон Нікулін.

«Стадіон однозначно залишиться стадіоном. Тут ми хочемо розвивати легкоатлетичну інфраструктуру: бігові доріжки, сектор для штовхання ядра тощо. Це фактично останній стадіон, який залишився в міста.

Історія цього стадіону досить складна. Зараз банк володіє спорудами цього стадіону: ворота, розбиті роздягальні, частина асфальту та огорожі. Саме ці речі зараз формують ціну в умовно 7,5 млн грн. Така сума за ці руїни — це надзвичайно багато. Фундамент цієї суми становить право на користування цієї ділянкою. Лише 15% від неї складає вартість самих об’єктів, що належать банку», – сказав він.

«Ми готові викупити цей стадіон. Мерія проводила зустріч з представниками банку, але вони залишаються на сумі 7,5 млн грн. Чому місто має викупати і так міське майно за такі великі кошти? Ми будемо й надалі вести перемовини з банком, щоб дійти згоди і знизити ціну.

Гарантуємо, цей об’єкт обов’язково залишиться спортивним. Ми готові розвивати тут інфраструктуру, тому вже говорили з проектантами, щоб тут мало бути і як би стадіон мав виглядати. Його вартість буде становити близько 15 мільйонів гривень. Чому новий стадіон ми можемо збудувати за 15, і тільки за викуп споруд маємо віддати 7,5? Їх реальна вартість становить не більше 500 тисяч. Стадіон у такому жалюгідному стані цих коштів не вартує", — додав Нікулін.

Таку ж позицію озвучують і професійні спортсмени. 

«Тут можна зробити ідеальний тренувальний стадіон для дітей. Він знаходиться у дуже гарному районі: багато шкіл, неподалік стадіон „СКА“. Діти могли б тренуватись тут більшість часу в році. А на тому, що зараз тут є, діти тренуватися не можуть. Тут взагалі нічого немає. Тому тут треба робити стаціонарний, багатофункціональний стадіон для занять легкою атлетикою та для мешканців цього району», — каже віце-президент Федерації легкої атлетики Львівської області Віктор Черних. 

Нагадаємо, під час сесії Львівської міської ради 11 березня прийнято ухвалу про викуп у ПАТ АКБ «Львів» стадіону «Торпедо» та будівель, які є на його території, що на вул. Золотій, 40-А. Стадіон впродовж багатьох років перебуває у занедбаному стані, тому його планують відремонтувати та використовувати для потреб мешканців. 

Після проведення експертної оцінки на засіданні сесії Львівської міської ради, яке відбулося 1 серпня, було виділено кошти в сумі 5 млн 147 тис. грн на викуп стадіону «Торпедо» у ПАТ АКБ «Львів» для суспільних потреб. 

Leopolis.news