logo
28/03
27/03
26/03
25/03
24/03
22/03
21/03
2 ...

Спіймані на кнопкодавстві «Слуги народу» обіцяють віддати першу зарплату на благочинність

12-09-2019 11:38506

Спіймані на кнопкодавстві «Слуги народу» обіцяють віддати першу зарплату на благочинність

Під час сьогоднішнього засідання Верховної Ради перші депутати-кнопкодави Сергій Литвиненко та Олена Копанчук від фракції «Слуга народу» публічно вибачались та пообіцяли передати місячну зарплату на благодійність.

 Про це інформує «Українська правда».

Зранку депутатка від «Європейської солідарності» Ірина Геращенко звернулась до голови Дмитра Разумкова із проханням вжити заходів щодо притягнення депутатів-кнопкодавів до відповідальності. 

«Вже зранку було дано доручення», - відповів Разумков. 

Спікер надав слово нардепам, яких «спіймали» на порушенні правила персонального голосування: Сергію Литвиненку та Олені Копанчук. 

«Я хочу вибачитись за те, що вийшло. У моїх діях не було ніякого злого умислу. Я просто переживав, щоб за ці закони проголосували. Я готовий передати місячну зарплату на благодійність», – сказав Литвиненко.

«Хочу також принести офіційне вибачення перед усіма. Для мене хоч і було важливим, щоб даний законопроект був проголосований, хоча це не є виправданням. Для мене це буде важливим уроком на все життя. І також я приєднуюсь до позиції свою заробітну плату віддати на благодійний фонд. І я думаю, що це стане посилом уваги не вчиняти неособисте голосування», – додала Копанчук.

Нардеп від «Батьківщини» Іван Крулько запропонував дати слово для вибачення тим, хто кнопкодавив все минуле скликання. 

«Нам не вистачить тижня, щоб переслухати всіх», - відповів голова Ради. 

Як повідомляли, 10 вересня рух «Чесно» впіймав першого кнопкодава 9 скликання. Мажоритарник-самовисуванець із Донеччини Олександр Ковальов проголосував за свого колегу при розгляді президентського законопроекту про імпічмент.

Leopolis.news