Спіймані на кнопкодавстві «Слуги народу» обіцяють віддати першу зарплату на благочинність

http://leopolis.news/one.php?showPost=7620

12/09/2019

 Про це інформує «Українська правда».

Зранку депутатка від «Європейської солідарності» Ірина Геращенко звернулась до голови Дмитра Разумкова із проханням вжити заходів щодо притягнення депутатів-кнопкодавів до відповідальності. 

«Вже зранку було дано доручення», - відповів Разумков. 

Спікер надав слово нардепам, яких «спіймали» на порушенні правила персонального голосування: Сергію Литвиненку та Олені Копанчук. 

«Я хочу вибачитись за те, що вийшло. У моїх діях не було ніякого злого умислу. Я просто переживав, щоб за ці закони проголосували. Я готовий передати місячну зарплату на благодійність», – сказав Литвиненко.

«Хочу також принести офіційне вибачення перед усіма. Для мене хоч і було важливим, щоб даний законопроект був проголосований, хоча це не є виправданням. Для мене це буде важливим уроком на все життя. І також я приєднуюсь до позиції свою заробітну плату віддати на благодійний фонд. І я думаю, що це стане посилом уваги не вчиняти неособисте голосування», – додала Копанчук.

Нардеп від «Батьківщини» Іван Крулько запропонував дати слово для вибачення тим, хто кнопкодавив все минуле скликання. 

«Нам не вистачить тижня, щоб переслухати всіх», - відповів голова Ради. 

Як повідомляли, 10 вересня рух «Чесно» впіймав першого кнопкодава 9 скликання. Мажоритарник-самовисуванець із Донеччини Олександр Ковальов проголосував за свого колегу при розгляді президентського законопроекту про імпічмент.

Leopolis.news